Korte introductie van de Foscam Cloud

Wat is de Foscam Cloud?

Foscam Cloud is een platform voor IP-camerabeheer en -bediening. U kunt zonder moeite, waar u ook bent, uw IP-camera's benaderen, bekijken en beheren, zodat u in verbinding blijft met alles wat belangrijk is voor u. Als het netwerk eenmaal is verbonden krijgt u eenvoudig toegang tot opnames, kunt u live video's en beelden opslaan met beveiligde Foscam Cloud Video Recording en kunt u uw favoriete en onvergetelijke herinneringen delen met uw geliefden.

Als u eenmaal een account heeft geregistreerd, bezit u een persoonlijke cloud, die de setup procedure verbetert en waardoor u op een simpele manier uw camera's beheert. U kunt makkelijk IP-camera's toevoegen en op verschillende apparaten bedienen, op elk moment, op elke plek.

Waar bestaat de Foscam Cloud Service uit?

Foscam Cloud Service biedt gebruikers verschillende diensten aan, zoals Cloud Storage (opslag in de cloud), Rich Media Message Push (pushberichten met real-time snapshots) en Alert Message Push (alarm pushberichten). Maar u kunt meer uit de Foscam Cloud halen, zoals u bijvoorbeeld kunt zien in het Smart Service Elite Plan. In de toekomst worden nog meer diensten geïntroduceerd voor een betere gebruikservaring, zoals Cloud Share.

Wat krijg ik van de Foscam Cloud Service?

Video herinneringen van Cloud Storage

Cloud Storage is een betaalde dienst waarmee u video's, foto's en ander belangrijk bewijsmateriaal van uw huis, werkplek en/of fabriek op uw privé-account kunt opslaan. U kunt teruggaan in de tijd om te zien wat u heeft gemist. Dit kan via mobiel, tablet of computer, op elk moment, op elke plek. Met Foscam Cloud Storage kunnen uw IP-camera's video-opnames maken die zijn getriggerd door beweging of activiteit en kunnen ze gemakkelijk en veilig worden opgeslagen in de cloud. Wanneer u een video bekijkt op een computer, komt er een timeras onder het splitscherm te staan met gescheiden alarm- en normale opnames. Deze zijn gemarkeerd door verschillende kleuren, waardoor u eenvoudig een bepaalde tijdsperiode kunt bekijken.

Foscam Cloud Storage biedt u diverse opnameplannen aan. U kiest het plan dat het beste bij uw behoefte past. Als een plan éénmaal is geselecteerd, worden video's die zijn verlopen automatisch gerecycled, tenzij u deze van tevoren heeft opgeslagen.

Alarmberichten met realtime snapshots

Foscam Cloud gebruikt een geavanceerde technologie genaamd Rich Media Message Push. Deze stuurt direct alarm pushberichten met realtime snapshots naar uw mobiele app, waardoor u altijd op de hoogte bent van de laatste gebeurtenissen en nooit iets belangrijks mist.

Elke nieuwe IP-camera die wordt toegevoegd aan uw Foscam Cloudaccount heeft een gratis proefperiode van 30 dagen voor de Rich Media Message Push functie. Hierdoor kunt u realtime alarmberichten van maximaal 30 snapshots per dag ontvangen en opslaan om later te bekijken (de bewaartermijn is 7 dagen). Als u al een Foscam Cloudopslag gebruiker bent, ervaart u alarmberichten met onbeperkte realtime snapshots gratis, en kunt u deze opslaan voor het aantal dagen van uw abonnement; anders ontvangt u geen meldingen meer met realtime snapshots.

Om gebruik te kunnen maken van deze functie, moet u uw camera updaten naar versie 2.x.1.18 of hoger. Anders ontvangt u alleen alarm tekstberichten wanneer beweging of geluid is gedetecteerd. Hierdoor blijft u ook op de hoogte van wat er gaande is, waar u ook bent.

Foscam.com

Wilt u meer weten over Foscam Cloud ga dan naar Foscam.com (Engelstalig).

Behoud van privacy

In tegenstelling tot opslag op een SD-kaart, die gemakkelijk beschadigd kan raken of gestolen kan worden, is Cloudopslag een zeer veilige manier voor het behoud van privacy. Foscam Cloud biedt niet alleen een handige en krachtige manier om video's en beelden op te slaan, maar kan ook de beveiliging garanderen van media die wordt opgeslagen. U kunt dus video-opnames opslaan zonder zorgen over informatielekkage of andere problemen zo lang u gebruikmaakt van de officiële Foscam Cloudapplicatie.

Ondersteunt meerdere talen

Zowel op de Foscam Cloudwebsite www.myfoscam.com als op de Foscam app is ondersteuning aanwezig in meerdere talen, waaronder Engels, Duits en Spaans.

In welke landen is de Foscam Cloud beschikbaar?

De Foscam Cloud Service is wereldwijd beschikbaar in de meeste landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Mexico, Australië en Rusland. Er worden regelmatig landen en gebieden toegevoegd.

Indien u vragen heeft over de Foscam Cloud Service, stuur dan een e-mail naar ons op support@foscam.com. Wij helpen u graag.

Cloud

Foscam Cloudopslag

Wat is Foscam Cloud Storage (Cloudopslag)?

Cloud Storage is een betaald abonnement waarmee u foto's en video's van uw huis, werkplek en fabriek en belangrijk bewijs op uw privé-account kunt opslaan, zodat u terug in de tijd kunt gaan om te zien wat u heeft gemist. Dit kan op uw smartphone, tablet of computer, waar u ook bent, wanneer u wilt.

Wilt u meer weten over Foscam Cloud ga dan naar Foscam.com (Engelstalig).

En waarom heeft u Cloudopslag nodig?

Alleen Foscam IP camera Foscam IP camera + Foscam Cloud (Basis plan)
Prijzen Camera
Geen andere kosten
Een overzicht van de tarieven vindt u hieronder
Basis ervaring 24*7 Live beeld
EZLink & Plug and Play
Nachtzicht
Twee-weg audio
In en uitzoomen
Foscam APP
24*7 Live beeld
EZLink & Plug and Play
Nachtzicht
Twee-weg audio
In en uitzoomen
Foscam APP
Video opslag Opslag op SD kaart (niet meegeleverd);
gelimiteerde capaciteit;
geen garantie voor bestandsbeveiliging;
30-dagen gratis proefperiode van Rich Media Message Push (voor nieuwe IPC's).
Alarmopname in HD resolutie;
3-dagen video cloudopslag;
7-dagen video cloudopslag;
15-dagen video cloudopslag;
30-dagen video cloudopslag;
Alarm pushberichten;
Levenslange gratis Rich Media Message Push (alarmberichten met real-time snapshots);
Krachtige opslagcapaciteit;
Beveiliging van privacy.
Meer gemak / Toekomstige features, zoals cloud share, rich media alert message push met real-time video, etc.

Wat voor pakketten zijn er?

Foscam Cloud Basis Plan biedt meerdere opties voor gebruikers: een 3-dagen, 7-dagen, 15-dagen en 30-dagen opnameplan; elk plan heeft een maandelijkse en jaarlijkse betaaloptie. Daarnaast heeft u de mogelijkheid een 24-uurs continue video-opname pakket aan te schaffen. Ook hiervan zijn maandelijkse en jaarlijkse betaalopties. De plannen met jaarlijkse betalingen zijn voordeliger dan de plannen met maandelijkse betalingen. Voor mensen die niet eerder Foscam Cloud hebben gebruikt biedt Foscam een gratis cloud opslagplan aan: 7 dagen videohistorie, 30 dagen geldig.

Naast het Basis Plan is er nu ook het Smart Service Elite Plan van Foscam. Dit plan biedt enkele aanvullende opties ten opzichte van het Basis Plan.

Prijzen voor de pakketten

Tarieven Foscam Cloud Basis Plan:

Type Per maand Per jaar
3 dagen Videohistorie € 3,99 € 39,99
7 dagen Videohistorie € 4,99 € 49,99
15 dagen Videohistorie € 7,99 € 79,99
30 dagen Videohistorie € 12,99 € 129,99
24-uurs continue video-opname (CVR) 7 dagen: € 6,99
30 dagen: €19,99
7 dagen: € 69,99
30 dagen: €199,99
Gratis 7 dagen Videohistorie Beschikbaar voor 30 dagen, alleen als je nog niet eerder Foscam Cloud hebt gebruikt

Tarieven Smart Service Elite Plan:

Type Per maand Per jaar
3 dagen Elite Plan € 6,99 € 69,99
7 dagen Elite Plan € 7,99 € 79,99
15 dagen Elite Plan € 9,99 € 99,99
30 dagen Elite Plan € 14,99 € 149,99

Vergelijking tussen alleenstaande IPC's en IPC's met Cloudopslag

Foscam Cloud Storage biedt de mogelijkheid om videoclips op te slaan en terug te spelen van belangrijke, waardevolle momenten opgenomen door uw camera's. Met Foscam Cloud Storage kunnen uw IP camera's video's opnemen die getriggerd zijn door beweging of activiteit, en deze makkelijk doch veilig opslaan in de cloud. Wanneer u een video bekijkt op een computer, komt er een timeras onder het splitscherm te staan met gescheiden alarm en normale opnames, gemarkeerd door verschillende kleuren, waardoor u makkelijk een bepaalde tijdsperiode kunt bekijken.

Foscam Cloud Storage biedt ook een 3-dagen, 7-dagen, 15-dagen of 30-dagen opnameplan aan, met 8 keuzes in totaal. U kiest het plan dat het beste bij uw behoefte past. Als een plan éénmaal is geselecteerd, worden video's die zijn verlopen automatisch gerecycled, tenzij u deze van te voren heeft opgeslagen.

Welke modellen kunnen gebruik maken van Foscam Cloud Storage?

Voor het doel van gebruikerservaring van elke IP camera, het opslaan van zo net zoveel video-opnames als u wilt, proberen we de firmware van camera's te upgraden om ze compatibel te maken met Foscam Cloud Storage. De Foscam IP camera's in de volgende tabel ondersteunen sowieso de Foscam Cloud Storage. Daarnaast zijn de meeste nieuwe modellen ook geschikt voor Foscam Cloud Storage.

Binnen IP Camera Buiten IP Camera
Cube PT PTZ Baby Monitor Bullet Dome Floodlight
C1 FI9816 FI9826P V2 FosBaby FI9800P FI9851P F41
C2 FI9821P V2 FI9936P FosBaby P1 FI9803P FI9853EP
C1 Lite FI9821EP FI9803EP FI9928P
C2E FI9821W V2.1 FI9900P FI9961EP
C2M FI9831P V2 FI9900EP D2EP
X4 R2 FI9901EP D4Z
R2D FI9912P SD2
R2M FI9912EP SD2X
R4 G4P SD4
R4M G4EP
X3 S41 Spotlight
X5

Note: deze tabel is continue onder constructie, mogelijk staat uw model er (nog) niet bij.

Hoe Foscam Cloud Storage aan te schaffen

Allereerst dient u in te loggen in uw Foscam Cloud account op www.myfoscam.com, waar u zo veel Foscam camera's kan toevoegen als u wil. U moet eerst een account hebben gemaakt voordat u kunt overgaan tot de koop. U kunt in uw persoonlijke cloud account inloggen vanuit de APP alsook van het web. Op de homepage zijn wat instellingen die u kunt wijzigen voor de toegevoegde camera's.

Er zijn twee manieren om een Foscam Cloud pakket aan te schaffen:

Op de Foscam mobiele APP

 1. Kies de camera waarvoor u het abonnement wilt kopen; klik dan op de aanschaf-knop onder de video;
 2. Selecteer uw plan uit de opties (jaarlijks of maandelijks) en de munteenheid;
 3. Verifieer uw order informatie en lees de voorwaarden voordat u overgaat tot aankoop;
 4. Betaal met PayPal (u moet eerst inloggen in uw PayPal account);
 5. Als de betaling succesvol is, kunt u video opslaan.
Aankoop via de app

Op het web via www.myfoscam.com

 1. Kies de camera waarvoor u het abonnement wilt kopen; klik dan op "Purchase Cloud Recording" aan de onderkant van het scherm;
  Purchase Cloud Recording
 2. Selecteer het plan dat u aan wil schaffen en klik op de knop "Purchase Now";
  Purchase Now
 3. Lees de "Cloud Recording Service Agreement" voordat u gebruik gaat maken van de dienst;
  Cloud Recording Service Agreement
 4. Betaal uw pakket met PayPal;
  Betaal met PayPal
 5. Als u klaar bent met betalen kunt u gebruik maken van de dienst.
  Klaar

Note: U kunt geen pakket kopen als u geen camera bezit of deze nog niet heeft toegevoegd aan uw Foscam Cloud account.

Als er problemen zijn met de Foscam Cloud Storage, stuur dan een e-mail naar product15@foscam.com.

Bewegingsdetectie en alarmberichten

Door een Foscam IP camera en de officiële Foscam APP te gebruiken, ontvangt u twee soorten real-time alarm pushberichten op uw Foscam APP:

 1. 'Message Push' (pushbericht), deze verschijnt op uw smartphone of tablet net als berichten van andere apps;
 2. 'Rich Media Message Push' (media pushbericht), een geavanceerde technologie die u direct een real-time alarm pushmelding stuurt met real-time snapshots, waardoor u op de hoogte blijft van nieuwe gebeurtenissen en waardoor u nooit iets belangrijks mist

Wat is het belang van alarm pushmeldingen?

Cloud message push

In het begin ontvingen gebruikers meldingen van alerts van de IP camera via e-mail, er van uit gaande dat de relevante parameters correct zijn geconfigureerd. Echter e-mailmeldingen kunnen vertraagd worden, en gebruikers kunnen alleen de inhoud bekijken door in te loggen in hun e-mail via een derde partij. Dit is niet praktisch.

Het is veel handiger om alarmberichten te ontvangen vanuit de Cloud op een mobiele APP. Gebruikerservaringen zullen verbeteren omdat gebruikers niet meer vele parameters hoeven in te voeren, en real-time alarmberichten kunnen leiden tot onmiddellijke actie van de gebruiker.

Wat kunnen Foscam camera's detecteren?

Foscam camera's detecteren beweging, geluid, temperatuur (alleen baby monitors) en luchtvochtigheid (alleen baby monitors). Bewegingsmeldingen en geluidmeldingen worden naar u gestuurd zodat u op de hoogte blijft. De meeste Foscam camera's die in 2019 zijn geïntroduceerd beschikken ook over Persoonsdetectie. Dit is een uitbreiding op de eerdere bewegingsdetectie. Met Persoonsdetectie kan de camera onderscheid maken tussen personen en andere bewegende objecten. Vals alarm door bijvoorbeeld huisdieren, insecten of een robotstofzuiger worden eruit gefilterd. Bekijk de technische specificaties van de camera om te zien of deze over Persoonsdetectie beschikt.

Geluidsdetectie

Als u geluidsdetectie inschakelt in uw camera, wordt geluid rondom de camera gedetecteerd en alarmberichten worden naar de APP gestuurd om u te informeren over abnormale situaties.

Foscam camera's hebben een bewegingsdetectie functie die kan helpen een oogje in het zeil te houden. Foscam camera's ondersteunen drie soorten bewegingsdetectie: bewegingsdetectie, PIR detectie en bewegingsdetectie voor een specifieke zone.

Bewegingsdetectie

Dit is het basis detectietype dat automatisch bewegende objecten detecteert en een alarm triggert. Wanneer beweging is gedetecteerd, stuurt de camera een alarm bericht via FTP of APP. Standaard worden alle gebieden in het zicht van de camera gedekt in de APP.

PIR (passieve infrarood sensor) detectie

Foscam camera's hebben een geavanceerde PIR detectie waardoor u dingen in de gaten kunt houden, en stuurt u een nauwkeurige bewegingsmelding wanneer beweging wordt gedetecteerd.

"Een PIR (passieve infrarood sensor) is een elektronische sensor die infrarood (IR) licht meet dat van objecten af komt. Ze worden meestal gebruikt in op-PIR-gebaseerde bewegingsdetectoren." Een op-PIR-gebaseerde bewegingsdetectie wordt gebruikt om beweging van mensen, dieren, en andere objecten op te merken.

PIR detectie detecteert veranderingen in de hoeveelheid infrarode straling die het ontvangt. Deze variëren afhankelijk van de temperatuur en oppervlakkenmerken wanneer objecten voor de sensor bewegen, waardoor een detectie en alarm wordt getriggerd.

Met PIR detectie wordt onderscheid gemaakt tussen mensen en dieren en objecten, waardoor het aantal valse meldingen drastisch afneemt. Sommige Foscam camera's zijn al uitgerust met dit soort PIR zodat gebruikers hun huis kunnen monitoren zonder valse alarmen te ontvangen van ronddwarrelende bladeren.

Bewegingsdetectie voor een specifieke zone

Foscam camera's hebben bewegingsdetectie voor een specifieke zone functie. Dit soort bewegingsdetectie focust op een specifiek gebied waar u geïnteresseerd in bent. Wanneer beweging is gedetecteerd in dit gebied, wordt meteen een alarmbericht gestuurd naar uw mobiele APP.

U kunt tot 3 gebieden instellen waar uw camera op moet focussen voor bewegingsdetectie. U kunt bewegingsdetectie voor specifieke zones gebruiken om bij bijvoorbeeld beweging bij de deur een alert te krijgen, of als uw kinderen veilig zijn thuisgekomen.

Door dit soort detectie te gebruiken, moet u wat instellingen aanpassen in uw camera. Daarna worden alarmberichten gestuurd naar de APP.

Hoe stuurt de Foscam Cloud alarmberichten?

Message Push (pushberichten)

Een Foscam IP camera kan geluid en beweging rondom zich detecteren en triggert een alarm. Vervolgens wordt meteen een alarmbericht naar uw mobiele APP gestuurd om u te laten weten wat er gebeurd is. In het bericht staat het type detectie (geluid of beweging), tijdstip van de detectie als ook de plek waar de detectie plaatsvond. U kunt het alarmbericht bekijken in de berichteninterface van de Foscam APP.

Rich Media Message Push (media pushberichten)

Foscam Cloud gebruikt de geavanceerde Rich Media Message Push technologie. Dit is een nieuw berichttype waarbij real-time snapshots met het bericht worden meegestuurd naar uw APP. Hierdoor blijft u verbonden met nieuwe gebeurtenissen, en kunt u beter de juiste actie ondernemen.

Elke nieuwe IP camera die wordt toegevoegd aan uw Foscam Cloud account, heeft een proefperiode voor Rich Media Message Push, waardoor u real-time snapshots (max 30 per dag) ontvangt die u 7 dagen kunt opslaan. Na de proefperiode vervalt deze optie. Echter, als u al een Foscam Cloudopslag gebruiker bent, blijft u real-time snapshots ontvangen.

Uw camera dient minstens versie 2.x.1.18 te hebben. De meeste recente Foscam modellen ondersteunen Rich Media Message Push.