Welke opslagmogelijkheden heb ik?

Je kunt je beelden op verschillende manieren opslaan, zowel betaald als gratis. Hieronder lees je de opties:

 

Micro SD-kaart

Je kunt je beelden opslaan op een Micro SD-kaart, de Foscam camera's zijn voorzien van een SD-kaartslot. Er zijn momenteel micro SD-kaarten met een opslagcapaciteit tot 256GB, maar het is afhankelijk van de camera hoeveel capaciteit wordt ondersteund. Je kunt dit vinden bij de technische specificaties van de camera. Het opslaan van de beelden op een SD-kaart kost niks, wel betaal je voor de kaart zelf. Je kunt je eigen micro SD-kaart gebruiken, maar uiteraard heeft Foscam ook SD-kaarten in de shop.

 

Cloudopslag

Je kunt ook gebruik maken van Foscam Cloud Service. Cloudopslag van Foscam biedt niet alleen een handige en krachtige manier om video's en beelden op te slaan, maar kan ook de beveiliging garanderen van de media die wordt opgeslagen. Je kunt dus video-opnames opslaan zonder zorgen over informatielekken of andere problemen zo lang je gebruikmaakt van de officiële Foscam Cloudapplicatie.

 

Er zijn diverse Cloudopslag plannen (Basis, Elite, Smart Push, CVR) die maandelijks of jaarlijks betaald kunnen worden. De plannen met jaarlijkse betalingen zijn voordeliger dan de plannen met maandelijkse betalingen. Daarnaast is er een gratis cloud opslagplan: 7 dagen videohistorie, 30 dagen geldig. Dit plan is alleen voor mensen die niet eerder Foscam Cloud hebben gebruikt.

 

Bekijk de tarieven op onze Cloud Service-pagina.

 

 

Foscam VMS

Foscam biedt naast bovenstaande opties ook het gratis Foscam Video Management Systeem (VMS) aan. Met dit systeem kun je makkelijk beelden en video's opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! Foscam VMS draait op een computer en stelt je in staat om meerdere camera's te bekijken, video's op te nemen en terug te kijken en alarmmeldingen te monitoren. Foscam VMS ondersteunt Windows en Mac.

 

NVR

Ook kun je gebruik maken van een Foscam NVR (Netwerk Video Recorder). Belangrijke kenmerken van een NVR zijn:

  • Eenmalige aanschaf
  • Met een NVR kun je camerabeelden opnemen, afspelen, terugkijken en je kunt alles op afstand bekijken
  • Een NVR ondersteunt meerdere camera's
  • Je kunt langere periodes opnemen, afhankelijk van de geïnstalleerde harde schijf

 

Andere opties

Naast de eerder genoemde opslagmogelijkheden, kun je ook altijd nog gebruik maken van opslag op een FTP server, op een NAS (Network Attached Storage) van bijvoorbeeld Synology of Qnap of andere opslagapparatuur. Let op, niet elke NAS ondersteunt Foscam.

 

Daarnaast is er nog software van andere merk-onafhankelijke aanbieders. Lees er meer over op onze pagina over hardware en software.

 

Contact

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over opslag van je beelden? Neem dan contact met ons op.