Bullet camera

Wat is een bullet camera?

De bullet camera lijkt enigszins op een kogel, vandaar de naam 'bullet'. De vaak langwerpige vorm van de bullet camera is zeer herkenbaar, je ziet ze vaak in het straatbeeld, boven snelwegen enz. Bullet camera's zijn soms rechthoekig, soms ronder van vorm.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
De bullet camera wordt, net als de dome camera, het meest gebruikt voor beveiligingsdoeleinden. 


Foscam G4P buiten beveiligingscamera (bullet)

 

Enkele kenmerken bullet camera

 • Eenvoudig te monteren aan muur of plafond (soms ook aan een paal)
 • Voorzien van een verstelbare beugel voor bevestiging
 • Filmrichting gemakkelijk bij te stellen
 • Voornamelijk gebruikt als buiten beveiligingscamera
 • Vaak zichtbaar opgehangen

 

Hoe werkt een bullet camera?

De algemene werking van een bullet camera verschilt niet van andere modellen Foscam IP camera's. Alleen de vorm wijkt af. Wil je meer weten over de algemene werking van een IP camera, lees dan de blog 'Hoe werkt een IP camera'.

 

Waar plaats je een bullet camera?

De bullet camera's worden vaak buiten opgehangen. De behuizing van een bullet camera is van een dusdanige kwaliteit dat ze weerbestendig zijn (bestand tegen regen, sneeuw of harde wind). De weerbestendigheid van de bullet cam is te herkennen aan de IP-waarde. Je kunt deze IP-waarde vinden bij de technische specificaties van de camera. Hoe hoger de IP-waarde van de camera, hoe beter bestand tegen de verschillende weersinvloeden.

Het is wel aan te raden om de hd bullet camera wat hoger dan 2.5 meter op te hangen. Omdat ze buiten hangen zijn ze ook makkelijker te benaderen en te saboteren, vandaar dat je ze beter wat hoger kunt monteren. 

 

Bullet camera installeren

Het installeren van een bullet camera is niet heel ingewikkeld. Het wordt allemaal heel helder en gedetailleerd uitgelegd in de handleiding van de camera. Ben je niet (meer) in het bezit van de handleiding? Ga dan naar onze downloadspagina en zoek je camera. Onder het kopje 'Handleidingen' vind je wat je zoekt. De meeste handleidingen zijn in het Engels, van enkele modellen hebben we ook een Nederlandse vertaling. Mocht je er niet uitkomen neem dan contact met ons op via het contactformulier in onze camera shop.

 

Voordelen van een bullet camera

 • Bullet camera's hebben een preventieve werking omdat ze goed zichtbaar zijn en dus afschrikwekkend werken
 • Bullet camera's hebben een goede weerbestendigheid
 • Je kunt een grotere afstand bereiken met de bullet camera. Door de vaak wat kleinere kijkhoek kan de camera verder weg kijken
 • Bullet camera's hebben sterke infrarood ledlampjes voor een goed nachtzicht
 • Zeer geschikt voor beveiligen van grotere (buiten)terreinen
 • Eenvoudig te monteren

N.B. We hebben ook een algemeen artikel geschreven over de voor- en nadelen van IP beveiligingscamera's.

 

Onderhoud bullet camera

Door regelmatige reinigingsbeurten (bijvoorbeeld 2x per jaar) verleng je de levensduur van je camera. De lens van de camera kun je het beste schoonmaken met een schone, natte doek. Daarna droogmaken met een schone doek. Wat ook kan is het gebruik van speciale schoonmaakdoekjes voor lenzen. Gebruik in ieder geval geen chemische middelen en zorg er voor dat er geen druppels achterblijven op de lens. De behuizing kan schoongemaakt worden met een vochtige doek of borstel.


Wil je meer weten over hoe je de bullet camera het beste kunt reinigen/onderhouden? Lees dan onze blog 'IP camera onderhouden'.

 

Wat voor andere soorten camera's zijn er

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals: