IP Camera met nachtzicht

Wat is een IP camera met nachtzicht?

Een IP camera met nachtzicht is een beveiligingscamera die vaak ook 's-nachts beelden kan maken, opnemen en opslaan. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Infraroodverlichting (IR). In de toekomst komen er camera's die gebruik maken van Starlight-technologie, waarbij de sensor dusdanig lichtgevoelig is dat infraroodverlichting (IR) niet meer nodig is.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 22

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 22

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoe werkt een IP camera met nachtzicht?

Als het 's-avonds donker wordt, kunnen camera’s geen goed beeld creëren door het beperkte licht wat binnenkomt bij de camera. De camera zal daardoor in veel gevallen infraroodverlichting inschakelen en een infraroodfilter gebruiken om zo in de nacht of in het donker te kunnen waarnemen.

 

Meer over de algemene werking van een IP camera lees je in de blog 'Hoe werkt een IP camera'.

 

Waarom zijn zuivere beelden zo belangrijk?

Inbraken gebeuren vaak in het donker omdat de personen dan minder goed zichtbaar / herkenbaar zijn. Heb je nu een beveiligingscamera met nachtzicht, dan kun je, na aangifte, met gemaakte opnames naar de politie gaan. Zij kunnen dan met de beelden proberen de daders op te sporen. Er zijn wel restricties aan wat je wel en niet mag doen met de opnames. Lees hiervoor de blog 'Wat mag je filmen met een beveiligingscamera?'.

 

Zorg er voor dat de camera regelmatig wordt gereinigd zodat je beelden ook zuiver blijven.

 

Voordelen van nachtzicht?

  • Beter zicht in het donker door gebruik van infraroodverlichting
  • Geen buitenverlichting nodig om te kunnen zien in het donker
  • Infraroodverlichting is niet opvallend omdat het met het blote oog niet goed waarneembaar of helemaal niet zichtbaar is
  • 24/7 cameratoezicht

 

Let hier op bij de aanschaf van een nacht IP camera?

Bekijk de specificaties van de camera om te kijken of je camera over IR verlichting beschikt. Controleer hoever het bereik moet zijn van nachtzicht en of dit voldoet aan de locatie waar u de camera wilt gebruiken. Infraroodverlichting kan reflecteren in ramen en andere reflecterende objecten zoals kentekenplaten of gelakte houtplaten. Als u hierover vragen heeft neem dan contact op met onze hulplijn.

 

Onze camera's met nachtzicht

Bij Foscam beschikken de meeste camera's over IR verlichting. Je kunt dit allemaal terugvinden in de productbeschrijving van de camera en anders bij de technische specificaties. (Ook de meeste oudere modellen van Foscam, die je niet in het overzicht terugvindt omdat ze niet meer verkocht worden, hebben nachtzicht.) Foscam heeft momenteel ook enkele camera's met een of twee extra spotlights/schijnwerpers voor een nog beter zicht.

Kijk bijvoorbeeld eens bij de Foscam S41 (hieronder afgebeeld), een 4MP Dual-Band Wifi Spotlight camera of de Foscam F41, een 4MP Dual-Band WiFi camera met 2 extra schijnwerpers. Deze camera's hebben ingebouwde bewegingssensoren die aangaan als er beweging wordt gedetecteerd. Door de extra verlichting is het mogelijk om nachtzicht te krijgen met kleur.

Wat voor andere soorten camera's zijn er?

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals: