Zoom Camera

Wat is een zoom camera?

Met optische zoom op de camera kunnen beelden dichterbij gehaald worden, zodat je een beter en groter beeld krijgt van je doel. De glaselementen in de lens verschuiven ten opzichte van elkaar als je het beeld vergroot of verkleint, je ziet dan ook dat de lens beweegt. Met een optische zoom verander je de brandpuntafstand en kun je de kijkhoek zowel vergroten als verkleinen. Door in te zoomen met de optische zoom haal je het beeld dus dichterbij zonder verlies van kwaliteit. 'Gezoomde' afbeeldingen hebben de maximale resolutie van de camera in tegenstelling tot een foto gemaakt met digitale zoom. Bekijk onze camera's met optische zoom:

Filter
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Naast camera's met optische zoom zijn er ook camera's met digitale zoom, en tegenwoordig zelfs met hybride zoom. Camera's met digitale zoom gebruiken een deel van het beeld en brengen dit later op de juiste grootte. In principe is dit simpelweg een al gemaakt beeld dat je vergroot zodat het lijkt alsof het object in de foto groter is. De resolutie bij digitale zoom blijft gelijk als de camera digitaal inzoomt, je hebt daardoor meer kans op kwaliteitsverlies.


In de blog 'Wat is het verschil tussen optische, digitale en hybride zoom?' lees je hier meer over.

 

Kenmerken zoom camera

  • De zoom factor, bijvoorbeeld 4x optische zoom. Deze wordt berekend door de hoogste waarde van het zoombereik te delen door de laagste waarde van het zoombereik
  • Objectief kan niet verwijderd worden, vaste lens
  • Door grotere zoomlens heeft de camera een iets groter formaat

 

In welke situatie gebruik je een zoom camera?

Als je de camera bijvoorbeeld gebruikt om een lange oprijlaan in beeld te brengen en je wilt kunnen zien wie er aan het begin van de laan staat, is een camera met optische zoom een goede keuze. Camera's met optische zoom hebben een groot bereik en uitstekende dekking.

 

Hoe ver kan een camera inzoomen?

Dat verschilt per camera. Foscam heeft camera's tot wel 18x optische zoom, zoals de Foscam SD2X. Maar met 4x optische zoom heb je ook al een prima zoom camera!

SD2X

 

Let hier op bij de aanschaf van een zoom camera

  • Bedenk waarvoor je de camera wilt gebruiken
  • Kijk welk budget je hebt

 

Welke andere soorten camera's zijn er?

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals: