Wat is een IP camera

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan een IP camera direct op jouw computernetwerk functioneren. Een IP camera wordt ook wel netwerkcamera genoemd. Aansluiten op het computernetwerk kan met een ethernetkabel of (afhankelijk van de camera) via wifi. 

 

Alles wat je wilt weten over IP camera's lees je in de blog 'Wat is een IP camera'.

 

Hoe werkt een IP camera

IP camera's maken gebruik van het Internet Protocol. Dit houdt in dat je camerabeelden kunt streamen via het internet en dat je live kunt meekijken met wat er zoal gebeurt in en om het huis (of bedrijf). Beelden worden omgezet in digitale data en via internet verzonden. Vervolgens kun je de beelden overal ter wereld bekijken op je computer, tablet of smartphone.

 

Blog 'Hoe werkt een IP camera'.

 

Soorten IP camera's

Er zijn diverse soorten IP beveiligingscamera's in omloop. Ook Foscam heeft een breed assortiment IP camera's. Maar welke soorten hebben we nu eigenlijk? Je leest het allemaal in de blog: 'Soorten IP camera's'.

 

Binnen IP camera

Binnen IP camera's zijn, zoals de naam al zegt, zeer geschikt voor plaatsing binnenshuis, want uiteraard wil je ook ín huis alles goed in de gaten houden. Binnen IP camera's zijn uitstekend in te zetten op centrale, vaste plekken in huis, zoals bijvoorbeeld de hal of keuken. Je zet de camera gewoon neer (of hangt hem op) op een specifieke plek die je wilt bewaken.

 

De beste Foscam binnencamera

 

Buiten IP camera

De Foscam buiten IP camera's kunnen buiten opgehangen worden; ze zijn weerbestendig, gemaakt van degelijk materiaal en beschikken vaak over een goede IP classificatie (stof- en waterbestendigheid). Ze zijn vooral handig om in de gaten te houden wat er zoal in en om je huis of bedrijf gebeurt. Er zijn buiten IP camera's in verschillende resoluties. Foscam heeft ook complete beveiligingssets bestaande uit een NVR en meerdere camera's.

 

De beste Foscam beveiligingscamera set voor buiten.

 

Pan Tilt IP camera

Een camera met Pan-Tilt kan op afstand draaien en kantelen. Met een Pan-Tilt camera kan je door de hele kamer kijken. De camera wordt bediend met een app op een smartphone/tablet of via de software op een laptop of pc.

 

WiFi IP camera

Een wifi IP camera is een camera die draadloos verbinding met het internet maakt. Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Een wifi IP camera kan dus draadloos (via wifi) verbinding maken met jouw computernetwerk.

 

IP camera met nachtzicht

Een IP camera met nachtzicht is een beveiligingscamera die vaak ook 's-nachts beelden kan maken, opnemen en opslaan. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van infraroodverlichting (IR). In de toekomst komen er camera's die gebruik maken van Starlight-technologie, waarbij de sensor dusdanig lichtgevoelig is dat infraroodverlichting niet meer nodig is.

 

Dome camera

Wat is een dome camera?

De letterlijke vertaling van dome is 'koepel'. Hiermee wordt de ronde, vaak plexiglazen behuizing bedoeld die om de camera zit en die er voor zorgt dat deze goed beschermd is tegen vandalisme en extreme weersomstandigheden.

 

Zoom camera

Wat zijn zoom-camera's?

Met optische zoom op de camera kunnen beelden dichterbij gehaald worden, zodat je een beter en groter beeld krijgt van je doel. De glaselementen in de lens verschuiven ten opzichte van elkaar als je het beeld vergroot of verkleint, je ziet dan ook dat de lens beweegt. Met een optische zoom verander je de brandpuntafstand en kun je de kijkhoek zowel vergroten als verkleinen. Door in te zoomen met de optische zoom haal je het beeld dus dichterbij zonder verlies van kwaliteit. Er zijn ook camera's met digitale zoom. Deze gebruiken een deel van het beeld en brengen dit later op de juiste grootte. In principe is dit simpelweg een al gemaakt beeld dat je vergroot zodat het lijkt alsof het object in de foto groter is.

 

Slimme Deurbel

Met een slimme videodeurbel kun je praten met en luisteren naar de persoon die voor je deur staat en aanbelt. Handig als je niet thuis bent, maar ook bijvoorbeeld 's-avonds, als je niemand meer verwacht, en niet zeker weet of je de deur wel wilt openen. Een videodeurbel is een slimme deurbel met camera, die je in staat stelt om via je smartphone of tablet te zien wie er aanbelt of aangebeld heeft. 

 

IP camera sets

Een camera beveiligingsset bestaat uit een Netwerk Video Recorder (NVR) met 4 (of meer) IP beveiligingscamera's. De camera's worden automatisch verbonden met de NVR wanneer je deze opstart. De recorder kun je aansluiten op een beheersysteem zoals de Foscam VMS om live mee te kijken met de beelden. Met een beveiligingssysteem heb je volledige bescherming in en rondom het huis. Je kunt zelf bepalen waar de camera's geplaatst worden.

 

De beste Foscam beveiligingscamera set voor buiten.

 

Starlight camera

De starlight technologie zorgt er voor dat ook in de duisternis goede kleurenafbeeldingen en video's gemaakt kunnen worden. Met een starlight camera zijn in het donker veel meer details zichtbaar. Zelfs bij minimale verlichting kun je iemand dan herkenbaar op beeld krijgen. Een voorbeeld van een buiten beveiligingscamera met starlight sensor is de Foscam G4C.

 

Foscam 4MP camera's introductievideo

Klik op onderstaande afbeelding en bekijk de introductievideo van enkele Super HD beveiligingscamera's van Foscam.

 

Voor- en nadelen IP camera’s

We kunnen een aantal voordelen noemen om een IP beveiligingscamera aan te schaffen. Lees de blog 'Voor- en nadelen van een IP beveiligingscamera' om tot een weloverwogen beslissing te komen.

 

De beste hoogte voor een IP camera

Om te bepalen hoe hoog een camera moet hangen is het belangrijk te weten waarvoor de camera gebruikt gaat worden. Lees er alles over in de blog 'Wat is de beste hoogte voor een beveiligingscamera.

 

Wat mag ik filmen met een IP camera?

Je mag alleen dat deel filmen dat nodig is om je huis te beveiligen, je eigen bezittingen. Je mag dus niet het huis of de tuin van de buren filmen. Je mag in principe ook niet de openbare weg filmen. Als je toch (een deel van) de openbare weg filmt omdat het echt niet anders kan, zorg er dan wel voor dat je de privacy van voorbijgangers zo min mogelijk schendt. Maak kenbaar dat er een camera hangt, bijvoorbeeld met een waarschuwingsbord. Je mag dus niet stiekem andere mensen filmen, dat is verboden en strafbaar. Het doel is om je eigen bezit te beschermen!

 

Wat mag je filmen met een IP camera?

 

Beveiligen van een IP camera

Als je een IP camera aanschaft dan is dat meestal om je huis, bedrijf en/of je bezittingen te beschermen tegen ongewenst bezoek. Maar hoe bescherm je nu je camera tegen ongewenst bezoek?

 

Tips voor het beveiligen van een IP-camera’.

 

IP camera onderhouden

IP camera's die goed onderhouden worden gaan langer mee. Dat geldt natuurlijk ook voor beveiligingscamera's. Door regelmatige reinigingsbeurten (bijvoorbeeld 2x per jaar) verleng je de levensduur van je camera.

 

Kosten IP camera

De kosten voor aanschaf van een Foscam IP camera lopen nogal uiteen. De kosten zijn afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken. Prijsverschillen worden bepaald door de kenmerken van de camera. 

 

Voorbeelden Foscam IP camera's

Foscam X5 Foscam G4P Foscam SD4 Foscam S41 Foscam D4Z Foscam SD2X Foscam VD1
X5 G4P SD4 S41 D4Z SD2X VD1
Zeer complete 5MP Pan/Tilt instapper voor binnen Zeer goede 4MP buitencamera, super HD videokwaliteit, in zwart of wit  4MP PTZ camera met 4x optische zoom en tot 50 meter nachtzicht! Dual-Band WiFi buiten beveiligingscamera met spotlight, met persoonsdetectie 4MP waterresistente en vandalismebestendige buiten IP camera  1080P PTZ camera met 18x optische zoom en tot 50 meter nachtzicht Videodeurbel met gezichtsdetectie. Geen verplicht abonnement voor opslag
Binnencamera Buitencamera Pan/Tilt camera WiFi camera Dome camera Zoom camera Slimme deurbel