Buiten IP camera

Buiten IP camera

Buiten IP camera's kunnen (zoals het woord al zegt) buiten opgehangen worden; ze zijn weerbestendig, gemaakt van degelijk materiaal. Ze zijn vooral handig om in de gaten te houden wat er zoal in en om je huis of bedrijf gebeurt.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 24

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 24

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is een buiten IP camera?

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera die direct gekoppeld kan worden aan een netwerk (lokaal of internet). Dit kan met een ethernetkabel of (afhankelijk van de camera) via een draadloos netwerk. IP camera's werken onafhankelijk van een PC, hebben een eigen ingebouwde processor en kunnen worden benaderd via het netwerk door gebruik te maken van een internetbrowser. Hierdoor kan de camera op afstand bediend en geconfigureerd worden. Je kunt live meekijken met de beelden die worden gemaakt. Opgenomen beelden kun je uiteraard ook later terugkijken op een smartphone, tablet of computer.

 

Er zijn buiten IP camera's in verschillende resoluties. Dit is afhankelijk van het gebruiksdoel, de klantwens enz. Ons advies is om minimaal een beeldsensor van 2 MegaPixel te gebruiken voor goede, scherpe beelden.

 

Je hebt opvallende buiten IP camera's - voor een afschrikwekkend effect - en onopvallende IP camera's voor buiten, voor als je juist niet wilt dat mensen de camera zien.

 

In onderstaand filmpje vertellen wij kort meer over outdoor IP camera's:

 

Hoe werkt een beveiligingscamera voor buiten?

IP camera's maken gebruik van het Internet Protocol. Dit houdt in dat je camerabeelden kunt streamen via het internet en dat je live kunt meekijken met wat er zoal gebeurt in en om het huis (of bedrijf). Beelden worden omgezet in digitale data en via internet verzonden. Vervolgens kun je de beelden overal ter wereld bekijken op je computer, tablet of smartphone.

 

Welk IP adres gebruikt een buiten IP camera

Een IP camera heeft een eigen, uniek IP adres nodig om te kunnen communiceren met andere apparaten in het netwerk zoals uw computer, of een recorder voor opslag van de beelden. Een IP adres kan worden toegewezen door de server/router (dynamisch IP-adres) of handmatig ingesteld worden (statisch IP adres). Naast het unieke IP adres heeft de camera ook nog andere gegevens nodig, zoals het gateway adres. Deze instellingen zijn gelijk aan die van andere apparaten in het netwerk.

 

Hoe gebruik je een outdoor IP camera

De bediening van buiten IP camera's kan op de volgende manieren: 

Met de Foscam app

Je kunt de buiten IP camera bedienen met de gratis Foscam app. In de app kun je allerlei instellingen van de camera aanpassen. Je kunt beelden live bekijken of later terugkijken. Je kunt beelden van 4 camera's tegelijk bekijken in het multi-camerascherm. Ook kun je aangeven of je wel of niet gewaarschuwd wilt worden bij beweging of geluid. Kortom, genoeg mogelijkheden. En Foscam zorgt er altijd voor dat de app up-to-date is met de laatste software.

 

Met Foscam VMS

Ook kun je gebruik maken van Foscam's Video Management Systeem (VMS). De VMS draait op een computer waarop je gemakkelijk video's kunt opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! Er zijn diverse  opslagmethodes voor beelden die je wilt bewaren, zoals opslag op een NVR, SD-kaart* of in de Foscam Cloud.

* Als de camera deze optie biedt

remote

 

Populaire Foscam buitencamera's

Foscam heeft een aantal hele goede en handige buitencamera's. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en ideeën over wat deze outdoor camera moet kunnen en hoe die er uit moet zien. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van populaire buitencamera's. Daarnaast heeft Foscam ook complete beveiligingssets waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer goede buitencamera's. 

 

Vandalisme- en weerbestendige dome camera

Foscam D4Z, 4MP Dual Band WiFi PTZ camera met 4x optische zoom. Deze IP camera voor buiten met vandalismebestendige dome-cover beschikt net als de meest recente Foscam-modellen over persoonsdetectie en werkt met de meeste SmartHome apparaten. Deze buiten IP camera heeft een nachtzichtbereik tot 20 meter.

 

Spotlight camera voor buiten

De Foscam S41 is een buiten IP beveiligingscamera met spotlight. De spotlight van deze buiten IP camera verlicht de omgeving en neemt video's op als de bewegingssensor wordt getriggerd. Het verschil met een 'gewone' buitencamera is dat deze camera meer licht toevoegt aan foto's en video's en u heeft ook 's-nachts kleurenbeeld als de spotlights aan zijn.

 

PTZ buiten IP camera

Foscam SD2, 2MP Dual-Band WiFi Pan/Tilt/Zoom buiten beveiligingscamera. De Foscam SD2 IP camera voor buiten heeft 4x optische zoom en tot 50 meter nachtzicht. Ideaal voor de beveiliging in en om uw huis. De SD2 is er ook in een 4MP variant, Foscam SD4.

 

Buitencamera's met Starlight sensor

Foscam heeft twee nieuwe IP beveiligingscamera's voor buiten met een Starlight sensor. Het gaat om de WiFi beveiligingscamera Foscam G4C en de PoE beveiligingscamera Foscam V4EC. Camera's met een Starlight sensor maken uitstekende kleurenbeelden, ook in vrijwel duister, zonder bij te hoeven schijnen.

 

Voordelen van een buitencamera

Bekijk de voordelen de outdoor ip camera's van Foscam:

  • IP camera's worden op het computernetwerk aangesloten en zijn daardoor goed beheersbaar
  • Gemaakte beelden/opnames kun je makkelijk terugkijken, opslaan, verwijderen in de gratis Foscam app of op de pc/Mac
  • De beelden zijn digitaal en van goede kwaliteit. Foscam heeft modellen in meerdere resoluties
  • IP camera's zijn ook te gebruiken in combinatie met een NVR of NAS of andere opslagmethodes
  • Een buiten IP camera kan als 'losse' beveiligingscamera gebruikt worden (beelden kun je bekijken op je smartphone, tablet of computer) maar kan ook geïntegreerd worden in een netwerk

 

IP camera voor buiten aansluiten

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

 

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de buitencamera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze afdeling Support via ons contactformulier.

 

Waar mag je een buitencamera plaatsen?

Op je eigen terrein mag je de camera plaatsen waar je wilt. Afhankelijk van het doel waarvoor je je camera hebt aangeschaft, bepaal je de beste plaats om de camera op te hangen of neer te zetten. Er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot wat je mag filmen met je beveiligingscamera en waar de camera op gericht staat.

 

En, ook goed om te weten: Hoe hoog hang je bij voorkeur de buiten beveiligingscamera? Hierover lees je meer in de blog 'De beste hoogte voor een beveiligingscamera'.

 

Wat kost een buiten IP camera?

De kosten voor aanschaf van een Foscam IP camera lopen nogal uiteen. De kosten zijn afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken, voor welk doel de camera gebruikt gaat worden.

 

Voor een buitencamera lopen de kosten uiteen van ca € 100,- tot € 270,-.

 

Ontdek al onze IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten IP camera's, zoals:

 

S41