POE Producten

PoE producten

PoE staat voor Power over Ethernet. Bij Foscam zijn verschillende producten te koop die werken volgens het PoE principe. Behalve camera's zijn er ook PoE-recorders, sets, splitters, switches en injectoren.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. AI1010G-120W 8+2-port POE Switch
  € 139,95
 2. Foscam D2EP FHD PoE buiten IP camera
  € 104,96
 3. Foscam G4EP PoE 4MP buitencamera
  € 129,95
 4. Foscam PoE Kit FN9108E-B4-2T
  € 479,95
 5. Foscam PoE Kit FN9108E-T4-2T
  € 479,95
 6. Foscam PoE Kit FNA108E-B4-2T
  € 599,95
 7. Foscam PoE Kit FNA108E-T4-2T
  € 599,95
 8. Foscam POE5912 splitter
  € 24,95
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is Power over Ethernet (PoE)

Power over Ethernet (PoE) is een standaard waarmee netwerkkabels gelijktijdig gegevens en stroom kunnen verzenden via een enkele netwerkkabel. Door deze standaard kunnen gebruikers apparaten inzetten op locaties zonder stopcontact. Hierdoor elimineert PoE de kosten van het installeren van extra elektrische bedrading wat vaak hoge kosten met zich meebrengt.

 

PoE-technologie verzendt 10/100/1000 Mbps aan data en 15W, 30W, 60W en tot 90W aan vermogen naar apparaten via Cat5e, Cat6, Cat6a. Cat7- en Cat8-ethernetkabels over een maximale afstand van 100 meter. De PoE-technologie is gebaseerd op de IEEE 802.3af-, 802.3at- en 802.3bt-standaarden die internationaal zijn vastgelegd en bepaalt hoe netwerkapparatuur moet werken om de samenwerking tussen apparaten te bevorderen.

 

Installatie met Power over Ethernet-technologie is snel en eenvoudig, vooral wanneer gebruik wordt gemaakt van de netwerkinfrastructuur die al aanwezig is. Installeer eenvoudig de PoE-switch (of injector) bij de router, sluit deze aan op de nieuwe of bestaande netwerkbekabeling en sluit een PoE apparaat, zoals een IP-Camera, aan op de netwerkkabel. Het apparaat zal automatisch gevoed worden en een data verbinding opbouwen via de Switch.

 

Uitleg in video: In onderstaande video wordt uitgelegd wat Power over Ethernet is en hoe het werkt.

POE

 

PoE producten

Foscam heeft diverse PoE producten in het assortiment. Er zijn Power over Ethernet-camera's, PoE-recorders, maar ook PoE-splitters, -switches en -injectoren. 

 • PoE-recorders hebben een ingebouwde PoE switch waar PoE camera’s direct op aangesloten worden en de PoE recorder voorziet de aangesloten camera’s van PoE
 • Een PoE-Splitter is een apparaat waarmee een niet PoE camera kan worden aangesloten op een PoE kabel en wordt vervolgens voorzien van PoE
 • Een PoE-Switch is een apparaat waarmee je meerdere PoE camera’s kunt voorzien van een PoE verbinding
 • Een PoE-Injector is een apparaat waarmee je een enkele PoE camera kan voorzien van PoE

 

PoE camera's

Hieronder leggen we uit wat een PoE camera is en hoe je deze aansluit:

Wat is een PoE IP camera

Een PoE IP camera maakt gebruik van een ethernetkabel voor stroom én data. Camera's die gebruik maken van deze technologie kun je ophangen op plekken waar weinig of geen stroomvoorziening is. Je hebt immers geen voedingsadapter nodig.

 

PoE

 

Gebruik van een PoE IP camera

Een PoE-camera heeft als groot voordeel dat een enkele (netwerk)kabel nodig is om de camera te voorzien van zowel stroom als netwerk. Hierdoor hoeft er geen rekening gehouden te worden met nabij gelegen stopcontacten en kunnen de camera’s worden gemonteerd op plekken waar het plaatsen van een stopcontact niet mogelijk is. Een PoE-camera heeft als groot voordeel dat het de stabiliteit van de kabel gebruikt en dus niet gevoelig is voor storingen waar een wifi camera wel gevoelig voor is.

 

Aansluiten PoE camera

Een PoE camera wordt aangesloten op een PoE apparaat zoals een PoE switch, Injector of PoE recorder. Hiermee wordt een PoE camera voorzien van stroom en netwerk waardoor je dus maar 1 netwerkkabel nodig bent om de camera operationeel te krijgen.

 

De beste Foscam PoE-producten

 

2MP en 4MP PoE buiten IP camera

De Foscam FI9912EP is een 2MP Full HD PoE buiten beveiligingscamera. Deze PoE IP outdoor camera neemt scherpe foto's die levendig worden gepresenteerd en is makkelijk op afstand te bedienen.

 

De Foscam G4EP is een 4 Megapixel PoE camera voor buiten met hetzelfde uiterlijk als de FI9912EP, alleen maakt deze PoE camera nog scherpere beelden en dankzij de WDR technologie worden schitteringen en donkere vlekken gecorrigeerd.

 

De Foscam V4EC Starlight PoE camera is een buiten beveiligingscamera met starlight sensor. De camera heeft 4 extra spotlights die de omgeving verlichten om bijvoorbeeld onwelkome bezoekers af te schrikken en hij neemt video's op wanneer beweging wordt gedetecteerd. Uiteraard heeft deze camera ook IR-verlichting voor nachtzicht.

 

5MP en 8MP PoE buiten IP camera

De Foscam V5EP en de Foscam V8EP zijn PoE buiten beveiligingscamera's met resp. 5 en 8MP resolutie. Deze camera's hebben een stabiele PoE verbinding, geluid- en lichtalarm, 2-weg audio en zijn SmartHome compatibel.

 

Vandalisme- en weerbestendige dome camera

De Foscam D2EP, 2MP Full HD PoE buiten IP camera heeft een IK10 vandalismebestendige dome-cover die vernietigende effecten weerstaat. Deze buiten beveiligingscamera met PoE heeft een behuizing die speciaal ontworpen is om te beschermen tegen alle weersomstandigheden.

 

Voordelen van PoE-producten

PoE heeft heeft voordelen ten opzichte van bekabelde camera's. Lees ze hieronder:

 • PoE-producten maken gebruik van 1 kabel voor zowel stroom als data
 • PoE maakt een extra voedingsadapter overbodig. Vooral handig als het netwerktoestel ingezet moet worden op een plaats waar stroomvoorziening via het stopcontact moeilijk haalbaar is
 • PoE is niet gevoelig voor storingsobjecten zoals isolatie of andere netwerkfrequenties

 

PoE producten kopen

Het assortiment PoE producten van Foscam vind je allemaal via deze pagina.

 

Ontdek al onze IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten IP camera's, zoals: