Binnen IP Camera

Wat is een IP camera voor binnen

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan een IP camera direct op het computernetwerk functioneren, vaak ook via wifi. Deze camera's zijn uitermate geschikt voor binnenshuis, want je wilt natuurlijk ook in huis alles goed in de gaten houden. Binnen IP camera's zijn uitstekend in te zetten op centrale, vaste plekken in huis, zoals bijvoorbeeld de hal of keuken. Je zet de camera gewoon neer (of hangt hem op) op een specifieke plek die je wilt bewaken.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Populaire Foscam binnen IP camera's

Foscam kan niet voor jou bepalen wat de beste Foscam binnencamera is. Iedereen heeft andere voorkeuren en ideeën over wat je camera moet kunnen. Lees er meer over in onze blog.

 

Draadloze binnen IP camera met persoonsdetectie

Foscam X5, 5MP binnen IP camera met persoonsdetectie. Deze camera beschikt net als de meest recente Foscam-modellen over persoonsdetectie. Met deze technologie worden alleen menselijke activiteiten gedetecteerd, vals alarm door bewegende objecten zoals vliegen wordt hiermee uitgesloten.

 

Pan/Tilt WiFi binnen IP camera

Een camera met Pan-Tilt kan op afstand draaien en kantelen. Met een Pan-Tilt camera houdt je een hele kamer in de gaten. Pan betekent 'draaien' en Tilt betekent 'kantelen'. De camera wordt bediend met een app op een smartphone/tablet of via de software op een laptop of pc.

 

Bijvoorbeeld: Foscam R2M, 2 Megapixel Pan/Tilt WiFi binnen IP camera met brede kijkhoek (ook verkrijgbaar in 4MP variant)

 

Kleine IP camera binnen

Foscam C2M, 2MP Dual-Band WiFi IP binnencamera met persoonsdetectie. Deze kleine draadloze camera voor binnen kan overal geplaatst worden. Hij beschikt zelfs over een ingebouwde magneet zodat je de camera bijvoorbeeld aan een koelkast kunt laten kleven. Handig als je niet wilt boren en schroeven. Hetzelfde geldt voor de Foscam X4, ook een kleine binnen IP camera, die ook heel goed als babymonitor dienst kan doen.

 

Welk IP adres gebruikt een indoor IP camera

Een IP camera heeft een eigen, uniek IP adres nodig om te kunnen communiceren met andere apparaten in het netwerk zoals je computer, of een recorder voor opslag van de beelden. Een IP adres kan worden toegewezen door de server/router (dynamisch IP-adres) of handmatig ingesteld worden (statisch IP adres). Naast het unieke IP adres heeft de camera ook nog andere gegevens nodig, zoals het gateway adres. Deze instellingen zijn gelijk aan die van andere apparaten in het netwerk.

 

Hoe gebruik je een indoor IP camera

In onze blog 'Hoe werkt een IP camera' kun je lezen hoe de IP camera werkt, hoe je deze kunt aansluiten, hoe je beelden kunt bekijken enz.


Je kunt de binnen IP camera's op de volgende manieren bedienen:


Met de Foscam app

Je kunt de binnen IP camera bedienen met de gratis Foscam app. In de app kun je bijvoorbeeld de Pan/Tilt instellingen van een camera aanpassen. Je kunt via de app je Smart Home apparaat koppelen, je kunt beelden live bekijken of later terugkijken. Je kunt beelden van 4 camera's tegelijk bekijken in het multi-camerascherm. Ook kun je aangeven of je wel of niet gewaarschuwd wilt worden bij beweging of geluid. Kortom, genoeg mogelijkheden. En Foscam zorgt er altijd voor dat de app up-to-date is met de laatste software.

Met Foscam VMS

Ook kun je gebruik maken van Foscam's Video Management Systeem (VMS). De VMS draait op een computer waarop je gemakkelijk video's kunt opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! Er zijn diverse  opslagmethodes voor beelden die je wilt bewaren, zoals opslag op een NVR, SD-kaart* of in de Foscam Cloud.

* Als de camera deze optie biedt

R4M

 

IP camera voor binnen aansluiten

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de binnencamera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze afdeling Support via ons contactformulier.

 

Voordelen van een binnen IP camera

  • Met een binnen IP camera kun je specifieke plekken in huis in de gaten houden
  • Gemaakte beelden/opnames kun je makkelijk terugkijken, opslaan of verwijderen in de Foscam app
  • Foscam heeft binnen IP camera's in verschillende resoluties
  • Gemakkelijk te installeren, plug & play
  • IP camera's zijn ook te gebruiken in combinatie met een NVR of NAS of andere opslagmethodes
  • De meeste binnen IP camera's werken met Google Assistant, Amazon Alexa, Homey en andere SmartHome apparaten

 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een IP camera

Dat is uiteraard geheel afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken. Wil je de binnen IP camera op één bepaalde plek richten? Of wil je ook rond kunnen kijken vanaf de app of monitor (cruisen). Voor alles is wel een camera te vinden. Foscam heeft modellen die handmatig in een bepaalde positie gezet kunnen worden, maar ook modellen die kunnen draaien en kantelen (Pan/Tilt) via de app.

 

Soorten IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals:

 

X5