Binnen IP Camera

IP-camera's zijn camera's met een netwerkaansluiting. Ze versturen beelden via het Internet Protocol, die je vervolgens kunt bekijken op je smartphone, tablet of PC. Je kunt deze beelden overal ter wereld bekijken, het maakt niet uit waar je bent. Binnen IP-camera's zijn het meest geschikt voor plaatsing in huis, bijvoorbeeld in je hal of keuken. Onder het overzicht van de Foscam binnen IP camera's kun je verder lezen.
Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is een IP camera voor binnen

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan een IP camera direct op het computernetwerk functioneren, vaak ook via wifi. Deze camera's zijn uitermate geschikt voor binnenshuis, want je wilt natuurlijk ook in huis alles goed in de gaten houden. Binnen IP camera's zijn uitstekend in te zetten op centrale, vaste plekken in huis, zoals bijvoorbeeld de hal of keuken. Je zet de camera gewoon neer (of hangt hem op) op een specifieke plek die je wilt bewaken.

 

Functies IP camera's

Foscam binnen IP camera's beschikken over veel mooie functionaliteiten die handig zijn om toe te passen. Denk hierbij aan persoonsdetectie, nachtzicht, camera's met pan/tilt mogelijkheden, zoom-functie, smarthome compatibiliteit (Alexa, Google Assistent, Homey) enz.

 

Niet alle camera's zijn gelijk. Uitgebreide informatie per camera kun je vinden op de productpagina's. Bekijk de details voor een globaal overzicht van de kenmerken of kijk bij de technische specificaties wat de camera allemaal kan.

 

Populaire Foscam binnen IP camera's

Foscam kan niet voor jou bepalen wat de beste Foscam binnencamera is. Iedereen heeft andere voorkeuren en ideeën over wat je camera moet kunnen. Desondanks kunnen we wel een aantal populaire Foscam binnencamera's benoemen, om je een idee te geven van de mogelijkheden.

 

Foscam X5

Foscam X5, 5MP binnen IP camera met persoonsdetectie. Deze camera beschikt net als de meest recente Foscam-modellen over persoonsdetectie. Met deze technologie worden alleen menselijke activiteiten gedetecteerd, vals alarm door bewegende objecten zoals vliegen wordt hiermee uitgesloten.

 

Foscam R2M

Een camera met Pan-Tilt kan op afstand draaien en kantelen. Met een Pan-Tilt camera houdt je een hele kamer in de gaten. Pan betekent 'draaien' en Tilt betekent 'kantelen'. De camera wordt bediend met een app op een smartphone/tablet of via de software op een laptop of pc.

 

Bijvoorbeeld: Foscam R2M, 2 Megapixel Pan/Tilt WiFi binnen IP camera met brede kijkhoek (ook verkrijgbaar in 4MP variant)

 

Foscam C2M

Foscam C2M, 2MP Dual-Band WiFi IP binnencamera met persoonsdetectie. Deze kleine draadloze camera voor binnen kan overal geplaatst worden. Hij beschikt zelfs over een ingebouwde magneet zodat je de camera bijvoorbeeld aan een koelkast kunt laten kleven. Handig als je niet wilt boren en schroeven.

 

Hetzelfde geldt voor de Foscam X4, ook een kleine binnen IP camera, die ook heel goed als babymonitor dienst kan doen.

 

Welk IP adres gebruikt een indoor IP camera

Een IP camera heeft een eigen, uniek IP adres nodig om te kunnen communiceren met andere apparaten in het netwerk zoals je computer, of een recorder voor opslag van de beelden. Een IP adres kan worden toegewezen door de server/router (dynamisch IP-adres) of handmatig ingesteld worden (statisch IP adres). Naast het unieke IP adres heeft de camera ook nog andere gegevens nodig, zoals het gateway adres. Deze instellingen zijn gelijk aan die van andere apparaten in het netwerk.

 

Hoe gebruik je een indoor IP camera


Je kunt de binnen IP camera's gebruiken door ze te bedienen met de Foscam app of met het Foscam Video Management Systeem (VMS). We leggen je graag uit wat de bedieningssystemen inhouden en wat het verschil is:


Gebruik van de Foscam app

Je kunt de binnen IP camera bedienen met de gratis Foscam app. In de app kun je bijvoorbeeld de Pan/Tilt instellingen van een camera aanpassen. Je kunt via de app je Smart Home apparaat koppelen, je kunt beelden live bekijken of later terugkijken. Je kunt beelden van 4 camera's tegelijk bekijken in het multi-camerascherm. Ook kun je aangeven of je wel of niet gewaarschuwd wilt worden bij beweging of geluid. Kortom, genoeg mogelijkheden. En Foscam zorgt er altijd voor dat de app up-to-date is met de laatste software.

Gebruik van Foscam VMS

Ook kun je gebruik maken van Foscam's Video Management Systeem (VMS). De VMS draait op een computer waarop je gemakkelijk video's kunt opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! Er zijn diverse  opslagmethodes voor beelden die je wilt bewaren, zoals opslag op een NVR, SD-kaart* of in de Foscam Cloud.

* Als de camera deze optie biedt

R4M

Wil je meer weten over hoe IP camera's precies werken? Lees dan onze blog 'Hoe werkt een IP camera' . Hierin kun je lezen hoe de IP camera werkt, hoe je deze kunt aansluiten, hoe je beelden kunt bekijken en nog meer.

 

IP camera voor binnen aansluiten

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de binnencamera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze afdeling Support via ons contactformulier.

 

Voordelen van een binnen IP camera

  • Met een binnen IP camera kun je specifieke plekken in huis in de gaten houden
  • Gemaakte beelden/opnames kun je makkelijk terugkijken, opslaan of verwijderen in de Foscam app
  • Foscam heeft binnen IP camera's in verschillende resoluties
  • Gemakkelijk te installeren, plug & play
  • IP camera's zijn ook te gebruiken in combinatie met een NVR of NAS of andere opslagmethodes
  • De meeste binnen IP camera's werken met Google Assistant, Amazon Alexa, Homey en andere SmartHome apparaten

 

Soorten IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals:

 

X5