Dome camera

Dome camera

De letterlijke vertaling van dome is 'koepel'. Hiermee wordt de ronde, vaak plexiglazen behuizing bedoeld die om de lens van de camera zit en die er voor zorgt dat deze goed beschermd is tegen vandalisme en extreme weersomstandigheden.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is een dome camera?

Een dome camera is een IP camera die door het gebruikte materiaal uitstekend bestand is tegen vandalisme en extreme weersomstandigheden. De naam is gebaseerd op zijn uiterlijk, meestal heeft de camera veel weg van een 'koepel'.

 

Ook Turret-camera's zoals de T5EP en T8EP vallen wel onder de dome camera's. Ze zijn deels koepelvormig, en hebben deels een 'platte' kant. Deze camera's zijn iets minder vandalismebestendig en kunnen daarom beter buiten bereik gemonteerd worden.

 

Daarnaast vallen ook Speeddome camera's zoals de Foscam SD2X onder de dome camera's. Een speeddome camera kan bijna 360° 'in het rond' filmen. Ze bewegen en draaien snel (van links naar rechts en van boven naar beneden) en bestrijken daardoor een groot bewakingsgebied. Vaak kunnen ze ook uitstekend in- en uitzoomen op het te bewaken gebied.

 

Verschil tussen een dome en een bullet camera

De dome en de bullet camera zijn de cameratypes die het meest worden gebruikt voor de beveiliging van objecten. Afgezien van de vorm van de camera zijn er nog enkele andere verschillen.

 

Hoe werkt een dome camera?

De algemene werking van een dome camera verschilt niet van andere modellen Foscam IP camera's. Alleen de vorm wijkt af.

 

Lees meer over de werking van een IP camera in de blog 'Hoe werkt een IP camera'.

 

Voordelen van een dome camera

Zoals elke IP beveiligingscamera heeft ook de dome camera voor en nadelen. Hieronder benoemen we de voordelen van een dome camera:

  • Dome camera's zijn goed beschermd tegen vandalisme, ze zijn moeilijk stuk te krijgen
  • Dome camera's hebben een goede waterbestendigheid
  • Door de glazen koepel die om de camera heen zit, is moeilijk in te schatten waar de lens op gericht is. Inbrekers weten dus ook niet of de camera op hun gericht is
  • Je kunt de IP dome camera makkelijk aan het plafond monteren. En hij is makkelijk te installeren

 

Dome camera installeren

In de handleiding van de camera is gedetailleerd opgenomen hoe je de camera kunt installeren. Beschik je niet (meer) over de handleiding? Ga dan naar onze downloadspagina en zoek jouw camera. Onder het kopje 'Handleidingen' vind je wat je zoekt.

De beste hoogte waarop je je dome camera kunt bevestigen is afhankelijk van waar de camera voor gebruikt wordt. Je kunt hier meer over lezen in de blog.

 

Wat kost een dome camera?

De kosten voor aanschaf van een Foscam dome camera zijn afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken, voor welk doel de camera gebruikt gaat worden.

 

Wat voor andere soorten camera's zijn er

Foscam beschikt over verschillende soorten IP camera's, zoals:

 

D2EP