Pan-Tilt IP Camera

Wat is een Pan-Tilt IP camera

Een camera met Pan-Tilt kan op afstand draaien en kantelen. Met een Pan-Tilt camera kan je door de hele kamer kijken. De camera wordt bediend met een app op een smartphone/tablet of via de software op een laptop of pc. Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan een IP camera direct op je computernetwerk functioneren, vaak ook via wifi.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat betekent Pan & Tilt?

Pan betekent 'draaien' en Tilt betekent 'kantelen'.

 

Wat is een PTZ camera?

Naast Pan-Tilt camera's heeft Foscam ook Pan Tilt Zoom (PTZ) camera's. Deze camera's kunnen naast draaien en kantelen ook inzoomen op een gebeurtenis. Een voorbeeld van een goede PTZ camera is de Foscam SD2X. Deze buiten IP camera beschikt over 18x optische zoom voor perfecte close-ups.

 

De beste Foscam Pan-Tilt IP camera's

Draadloze PT binnen IP camera met persoonsdetectie

Foscam X5, 5MP binnen IP camera met persoonsdetectie. Deze Pan-Tilt binnen IP camera heeft een rotatiebereik van 350° horizontaal en 70° verticaal waarmee je bijna volledige dekking hebt.

 

Een ander voorbeeld is de Foscam R4M, een 4 Megapixel Dual-Band WiFi binnen IP camera met een diagonale kijkhoek van 112°, ook verkrijgbaar in 2MP variant Foscam R2M. Ook deze camera's beschikken over persoonsdetectie en werken met de meeste SmartHome apparaten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Homey.

 

Pan-Tilt buiten IP camera

Foscam SD2, 2MP Dual-Band WiFi PTZ buiten beveiligingscamera met 4x optische zoom en auto focus. De SD2 kan 350° horizontaal en 90° verticaal roteren waardoor er bijna 360° zicht is zonder dode hoeken. De SD2 is er ook in een 4MP variant, Foscam SD4.

 

Welk IP adres gebruikt een Pan-Tilt IP camera

Een IP camera heeft een eigen, uniek IP adres nodig om te kunnen communiceren met andere apparaten in het netwerk zoals je computer, of een recorder voor opslag van de beelden. Een IP adres kan worden toegewezen door de server/router (dynamisch IP-adres) of handmatig ingesteld worden (statisch IP adres). Naast het unieke IP adres heeft de camera ook nog andere gegevens nodig, zoals het gateway adres. Deze instellingen zijn gelijk aan die van andere apparaten in het netwerk.

 

Hoe gebruik je een Pan-Tilt IP camera

In de blog 'Hoe werkt een IP camera' kun je lezen hoe de IP camera werkt, hoe je deze kunt aansluiten, hoe je beelden kunt bekijken enz.

Bedienen van de Pan-Tilt IP camera's kan op de volgende manieren:


Met de Foscam app

Je kunt de pan-tilt IP camera bedienen met de gratis Foscam app. In de app kun je bijvoorbeeld de pan-tilt instellingen van een camera aanpassen. Je kunt via de app je SmartHome apparaat koppelen, je kunt beelden live bekijken of later terugkijken. Je kunt beelden van 4 camera's tegelijk bekijken in het multi-camerascherm. Ook kun je aangeven of je wel of niet gewaarschuwd wilt worden bij beweging of geluid. Kortom, genoeg mogelijkheden. En Foscam zorgt er altijd voor dat de app up-to-date is met de laatste software.

Met Foscam VMS

Ook kun je gebruik maken van Foscam's Video Management Systeem (VMS). De VMS draait op een computer waarop je gemakkelijk video's kunt opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! Er zijn diverse  opslagmethodes voor beelden die je wilt bewaren, zoals opslag op een NVR, SD-kaart* of in de Foscam Cloud.

* Als de camera deze optie biedt

Remote

 

IP camera met pan en tilt aansluiten

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

 

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de pan/tilt camera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze Support afdeling via ons contactformulier.

 

Het is ook goed om te weten op welke hoogte je het beste de camera kunt ophangen. Hierover lees je meer in de blog: 'De beste hoogte voor een beveiligingscamera'.

 

Voordelen van een Pan-Tilt IP camera

  • Met een pan en tilt IP camera heb je een groot bereik, met weinig tot geen dode hoeken
  • De pan en tilt camera's kunnen draaien en kantelen
  • Gemaakte beelden/opnames kun je makkelijk terugkijken, opslaan of verwijderen in de Foscam app
  • Foscam heeft Pan-Tilt IP camera's in verschillende resoluties
  • Gemakkelijk te installeren, plug & play
  • Pan-Tilt IP camera's zijn ook te gebruiken in combinatie met een NVR of NAS of andere opslagmethodes
  • De meeste Pan-Tilt IP camera's werken met Google Assistant, Amazon Alexa, Homey en andere SmartHome apparaten

 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een Pan-Tilt IP camera

Dat is uiteraard geheel afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken en hoe groot het gebied moet zijn dat je in de gaten wilt houden.   
 

Soorten IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals:

 

SD4