Pan-Tilt IP Camera

Pan-Tilt IP camera

Een Pan-Tilt IP camera kan op afstand draaien en kantelen. Pan betekent 'draaien' en Tilt betekent 'kantelen'. De camera wordt bediend met een app op een smartphone/tablet of via de software op een laptop of pc.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is een Pan-Tilt IP camera?

Een Pan-Tilt IP camera is een type beveiligingscamera dat de mogelijkheid heeft om zowel horizontaal (pan) als verticaal (tilt) te bewegen. Deze bewegingen kunnen op afstand worden gedaan via een netwerkverbinding. 'Pan' verwijst naar de horizontale beweging van de camera, die de mogelijkheid heeft om van links naar rechts te draaien. 'Tilt' verwijst naar de verticale beweging, waarbij de camera omhoog en omlaag kan kantelen.

 

Je kunt de PT IP camera bedienen via een app op je smartphone/tablet of via software op een laptop. Deze camera laat je meer zien en je kunt verschillende delen van een plek bekijken zonder dat je de camera zelf moet verplaatsen of aanpassen. Wil je meer weten over IP camera’s? Wij vertellen je graag wat een IP camera precies is.

 

Voordelen van een Pan-Tilt IP camera

Een PT IP camera heeft meerdere voordelen. We hebben ze opgesomd, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

 • Met een pan en tilt IP camera heb je een groot bereik, met weinig tot geen dode hoeken.
 • De pan en tilt camera's kunnen draaien en kantelen.
 • Gemaakte beelden/opnames kun je makkelijk terugkijken, opslaan of verwijderen in de Foscam app.
 • Foscam heeft Pan-Tilt IP camera's in verschillende resoluties.
 • Gemakkelijk te installeren, plug & play.
 • Pan-Tilt IP camera's zijn ook te gebruiken in combinatie met een NVR of NAS of andere opslagmethodes.
 • De meeste Pan-Tilt IP camera's werken met Google Assistant, Amazon Alexa, Homey en andere SmartHome apparaten.

Wil je meer weten over een IP camera? Lees hier alles over de voor- en nadelen van IP camera's.

 

De beste Foscam Pan-Tilt IP camera's

Bij het kiezen van de beste Pan-Tilt IP-camera, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 • Resolutie: Een hogere resolutie geeft scherpere beelden.
 • Pan-Tilt (Zoom) bereik: Kijk na hoe ver de camera kan pannen, tilten en eventueel zoomen. Dit bepaalt het gezichtsveld.
 • Nachtzichtfunctie: Voor bewaking 's-nachts is infrarood of een andere vorm van nachtzicht cruciaal. Bekijk onze nachtzicht-camera's.
 • Connectiviteit: Zorg ervoor dat de camera compatibel is met je netwerk (bedraad
  of draadloos) en eventuele andere systemen die je gebruikt.
 • Opslagopties: Sommige camera's slaan beelden lokaal op, anderen via een cloudservice of andere manieren van opslag (NVR/FTP). Maak een opslagberekening en bereken hoeveel opslag er nodig is voor jouw camerasysteem.
 • Detectie en waarschuwingen: Dit kan belangrijk zijn om ongewenste bewegingen (personen, voertuigen, dieren, geluid) te detecteren en je te waarschuwen

Op basis van bovenstaande punten zijn voorbeelden van goede Foscam PT binnencamera's de Foscam X5 en Foscam R4M.

 

Draadloze PT binnen IP camera met persoonsdetectie

De Foscam X5 binnen IP camera heeft een rotatiebereik van 350° horizontaal en 70° verticaal waarmee je bijna volledige dekking hebt. Daarnaast heeft deze beveiligingscamera voor thuis een resolutie van 5 megapixels en levert scherpe HD-beelden. Het is een betrouwbare beveiligingscamera voor zowel overdag als 's-nachts.

 

Een ander voorbeeld is de Foscam R4M, een 4 Megapixel Dual-Band WiFi binnen IP camera met een diagonale kijkhoek van 112°, ook verkrijgbaar in 2MP variant Foscam R2M. Ook deze camera's beschikken over persoonsdetectie en werken met de meeste SmartHome apparaten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Homey.

 

Pan-Tilt buiten IP camera

Foscam SD2, 2MP Dual-Band WiFi PTZ buiten beveiligingscamera met 4x optische zoom en autofocus. De SD2 kan 350° horizontaal en 90° verticaal roteren waardoor er bijna 360° zicht is zonder dode hoeken. De SD2 is er ook in een 4MP variant, Foscam SD4.

SD4

 

Hoe gebruik je een Pan-Tilt IP camera

In de blog 'Hoe werkt een IP camera' kun je lezen hoe de IP camera werkt, hoe je deze kunt aansluiten en hoe je beelden kunt bekijken.

De bediening van de Pan-Tilt IP camera's kan op de volgende manieren:


Met de Foscam app

Je kunt de pan-tilt IP camera bedienen met de gratis Foscam app. In de app kun je bijvoorbeeld de pan-tilt instellingen van een camera aanpassen. Je kunt via de app je SmartHome apparaat koppelen, je kunt beelden live bekijken of later terugkijken. Je kunt beelden van 4 camera's tegelijk bekijken in het multi-camerascherm. Ook kun je aangeven of je wel of niet gewaarschuwd wilt worden bij beweging of geluid. Kortom, genoeg mogelijkheden. En Foscam zorgt er altijd voor dat de app up-to-date is met de laatste software.

Met Foscam VMS

Ook kun je gebruikmaken van Foscam's Video Management Systeem (VMS). De VMS draait op een computer waarop je gemakkelijk video's kunt opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! Er zijn diverse opslagmethodes voor beelden die je wilt bewaren, zoals opslag op een NVR, SD-kaart* of in de Foscam Cloud.

* Als de camera deze optie biedt

Remote

 

PT IP camera installeren

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn in het Engels, maar voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn tevens te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

 

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de pan/tilt camera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze Support afdeling via ons contactformulier.

 

Heb ik internet nodig voor een Pan-Tilt IP camera?

Het is niet noodzakelijk om internet te hebben voor het gebruik van een Pan Tilt IP camera. Een IP camera kan ook zonder internet gebruikt worden. Zo kun je beelden bijvoorbeeld middels je router bekijken op je PC met behulp van Foscam VMS software. Of je kunt je camera op een recorder aansluiten en de beelden vervolgens op een monitor bekijken of terugkijken.

 

Als je live wilt meekijken op bijvoorbeeld je smartphone dan is het wel noodzakelijk om de camera of recorder met het internet te verbinden. Met deze internetverbinding kun je toegang krijgen tot je thuisnetwerk en beelden live bekijken of terugkijken met behulp van een app of software voor je computer.

 

Beste hoogte Pan Tilt IP camera

Het is ook goed om te weten op welke hoogte je het beste de camera kunt ophangen. De hoogte van de camera hangt van af van het doel. Wil je graag personen kunnen herkennen, denk dan aan een hoogte van circa 2.5 tot 3 meter. Lager dan 2.5 meter is niet aangeraden omdat dan het zicht lager dan deze hoogte makkelijker geblokkeerd kan worden door handen of andere voorwerpen. Lees hier meer over in de blog: 'De beste hoogte voor een beveiligingscamera'.

 

Welk IP adres gebruikt een Pan-Tilt IP camera

Een IP camera heeft een eigen, uniek IP adres nodig om te kunnen communiceren met andere apparaten in het netwerk zoals je computer, of een recorder voor opslag van de beelden. Een IP adres kan worden toegewezen door de server/router (dynamisch IP-adres) of handmatig ingesteld worden (statisch IP adres). Naast het unieke IP adres heeft de camera ook nog andere gegevens nodig, zoals het gateway-adres. Deze instellingen zijn gelijk aan die van andere apparaten in het netwerk.

 

Bekijk al onze IP camera;s

Naast Pan-Tilt IP camera's heeft Foscam ook: