Onze blog

Nieuwe firmware D2EP, FI9912(E)P, R2M, R4M & G4(E)P

Voor de 2MP camera's D2EP, R2M, FI9912P en FI9912EP is nieuwe firmware beschikbaar. Het gaat om versie 2.x.2.52 met releasedatum 08-06-2020. De volgende zaken zijn hierin opgenomen:

 • • Je kunt nu ‘vooraf opnemen’ instellen bij cloudopnames
 • • Gebruik Amazon Alexa is geoptimaliseerd
 • • Upgraden van firmware is geoptimaliseerd

Voor de 4MP camera's G4P, G4EP en R4M staat firmwareversie 2.x.2.51 klaar. Hierin zijn dezelfde punten verwerkt die hierboven zijn benoemd. Daarnaast wordt nu een 'leeg' veld bij WiFi password ondersteund.

alexa

De firmware is te vinden op onze downloads pagina. U kunt de firmware ook via de app installeren.

Nieuw bij Foscam: De W21 webcam, ideeal in thuiswerksituaties

In deze tijd waarin we veel moeten thuiswerken wilt u natuurlijk graag over de juiste apparatuur beschikken om uw werk goed te kunnen doen. Moet u bijvoorbeeld veel online vergaderen, of online lesgeven, dan is een goede webcam van groot belang. Foscam heeft nu een uitstekende en zeer betaalbare webcam in het assortiment, de Foscam W21. Met deze webcam wordt conferencing, videobellen en livestreamen een makkie.

De groothoeklens van 84° legt video's en afbeeldingen vast op 1080P/30fps waarmee hij uitermate geschikt is voor videostreaming. De W21 beschikt over een ingebouwde microfoon voor een uitstekende weergave van uw stem. Enkele andere features:

 • * USB Plug&Play, makkelijk aan te sluiten op uw computer of laptop
 • * Te combineren met meerdere systemen en werkt met diverse messaging services
 • * Beschikt over een privacy cover, waarmee de camera afgedekt kan worden
 • * U kunt de camera bevestigen aan laptop of pc of gewoon op tafel plaatsen

Als u op één van de afbeeldingen klikt leest u alles wat u over deze nieuwe webcam wilt weten.

Firmware update G4(E)P, R4M, FI9901EP v.3 & FN7108HE en software update Foscam app

Firmware update

Foscam heeft firmware gereleased voor de 4MP camera's G4P, G4EP, R4M en FI9901EP v.3. In deze firmware (2.x.2.47 met releasedatum 23-04-2020) zijn de volgende onderwerpen verwerkt:

 • * De snelheid bij het scannen van de QR-code is geoptimaliseerd
 • * Verbetering nauwkeurigheid instelling bewegingsdetectiegebied
 • * Het https-certificaat is geüpdated
 • * Beleving firmware-upgrade verbeterd
 • * Enkele bekende issues zijn opgelost

De firmware is te vinden op onze downloads pagina. De firmware kan ook via de app geïnstalleerd worden.

Na installatie van de firmware update voor de FN7108HE (versie 1.x.3.4 met releasedatum 27-04-2020):

 • * is het https-certificaat geüpdated;
 • * wordt het upgraden van camerafirmware vanaf de NVR webpagina ondersteund.
4MP
4MP-camera's G4EP, G4P & R4M NVR FN7108HE
Software update

Naast genoemde firmware updates is er een nieuwe versie van de Android en iOS Foscam app (2.3.9) gereleased voor alle gebruikers. De volgende zaken zijn in deze update verwerkt:

 • * WDR functie toegevoegd
 • * Pagina voor toevoegen apparaten verbeterd
 • * Verbetering zoeken op SD-kaart 
 • * Enkele bekende bugs opgelost

Upgrade uw gratis Foscam Cloud Service

Op 15 april 2020 wijzigt Foscam haar beleid omtrent de gratis Foscam Cloud Service. Lees alles over de veranderingen In deze nieuwsbrief.

Foscam Cloud Service is een platform voor IP-camerabeheer- en bediening. U kunt uw IP-camera's overal en altijd benaderen, bekijken en beheren, zodat u in verbinding blijft met alles wat belangrijk is. Foscam Cloud Service bestaat uit verschillende diensten, waaronder Cloud Storage (opslag in de cloud). Met Foscam Cloud Storage kunnen de IP-camera's video-opnames maken die zijn getriggerd door beweging of activiteit en kunnen ze gemakkelijk en veilig worden opgeslagen in de cloud.

Foscam Cloud Service biedt meerdere 'betaalde' abonnementen aan, maar er is ook een optie waarbij u de eerste 8 uur video historie gratis krijgt. Deze optie is 1 jaar geldig, vanaf het moment dat het geactiveerd wordt, en is voor gebruikers die ná 1 januari 2018 zijn geregistreerd en die niet eerder gebruik hebben gemaakt van de Cloud.

Op 15 april 2020 wordt deze optie gewijzigd in:
7 dagen gratis video historie met een geldigheid van 30 dagen voor gebruikers die niet eerder van Foscam Cloud Service gebruik hebben gemaakt.

U bent van deze wijziging op de hoogte gebracht via berichten in de Foscam app. Vanaf 15 april kunt u (via een nieuw bericht in de app) upgraden naar de gratis 7-dagen optie. Als u het bericht aanklikt komt u in onderstaande pagina terecht en kunt u uw wijziging doorvoeren. Na overstap naar de 7-dagen optie, kunt u niet meer terug naar de 8-uur optie.

U hoeft geen gebruik te maken van de nieuwe 7-dagen optie. U kunt ook gewoon gebruik blijven maken van de 8 uur gratis opslag tot het einde van de geldigheid.

Foscam Cloud Service is een extra service die Foscam biedt naast opslag op SD-kaart, videorecorder of pc.

UPDATE Live demo's en slechtvalk nieuws: De eerste eieren zijn uitgekomen

Goed nieuws: Bij het slechtvalkenkoppel in Liempde zijn inmiddels de eerste eieren uitgekomen! Bekijk de live beelden door op onderstaande foto te klikken.

slechtvalk


Wist u dat op onze website een pagina beschikbaar is waar u livestream beelden kunt bekijken van diverse locaties? Bekijk ze allemaal op onze 'Live Demo's' pagina en overtuig uzelf van de duidelijke beelden die de Foscam camera's maken.

Twee van de locaties die in beeld gebracht worden zijn nestkasten waarin jaarlijks koppels slechtvalken broeden. Met door Foscam beschikbaar gestelde camera's kan het broedproces gevolgd worden vanaf het moment dat de eieren gelegd worden totdat de jonge vogels uitvliegen.

De ene camera (Foscam FI9961EP) is geplaatst in een nestkast op de zuidtoren van de Catharinakerk in Eindhoven. De andere camera (Foscam D2EP) is gemonteerd in een nestkast op een kerktoren in Liempde.

Inmiddels zijn de eerste eieren gelegd en in Liempde zien we dat er al gebroed wordt. Of dat ook in Eindhoven gaat gebeuren is nog niet zeker maar we hopen natuurlijk van wel. De afgelopen jaren zijn meerdere jonge slechtvalken opgegroeid en uitgevlogen vanuit deze nestkasten. We rekenen op een succesvol vervolg.

slechtvalk

De livestreams van de slechtvalken vinden plaats in samenwerking met Eindhoven Peregrines en Liempde Peregrines.

Firmware update R4M, G4(E)P & C2M

Onlangs heeft Foscam firmware gereleased voor de 4MP camera's G4P, G4EP en R4M. Na installatie van deze nieuwe firmware (2.x.2.45, releasedatum 24-02-2020) kunnen nu ook 'rich media' pushberichten (real-time alarm pushmeldingen met real-time snapshots) worden verzonden, is de P2P-connectietijd ingekort en zijn enkele bugs opgelost. Deze verbeteringen gelden ook voor de Foscam C2M (firmware 2.x.2.18, releasedatum 24-02-2020).

4MP c2m


De firmware is te vinden op onze downloads pagina. De firmware kan ook via de app geïnstalleerd worden.

Nu ook Google Assistant ondersteuning bij Foscam

Op meerdere modellen beveiligingscamera's van Foscam zijn in de afgelopen maanden nieuwe functies toegevoegd. De functies zijn gratis, maar werken wel via de Cloud van Foscam. Naast Amazon Alexa is er nu ook ondersteuning voor Google Assistant. Met een eenvoudig spraakcommando kunt u de live-beelden van de camera zien op uw smart home scherm. Erg handig als er wordt aangebeld of als u iets hoort en u wilt polshoogte nemen zonder fysiek in actie te komen.

Google Assistant

Lees alles over deze mooie nieuwe functies op de pagina's Amazon Alexa en Google Assistent. Hier ziet u ook welke modellen ondersteund worden.

Daarnaast maken we u nogmaals attent op onze andere prachtige nieuwe functie Persoonsdetectie. Hiermee kan de camera onderscheid maken tussen personen en andere bewegende objecten. Meldingen van huisdieren, insecten of bijvoorbeeld takken die bewegen door de wind, worden eruit gefilterd. Vals alarm behoort hiermee tot het verleden!

Nieuw in Foscam app: Multi(4)-camerascherm + firmware update

Onlangs is de Foscam app ge-üpdated. In de nieuwe versie is het mogelijk om in één oogopslag vier schermen tegelijk te bekijken in het nieuwe multi(4)-camerascherm. Met één blik op uw scherm heeft u een mooi overzicht van vier van uw camera's.

U vindt de knop voor het gebruik van het multi-camerascherm tussen de menuknop en de '+' in het beginscherm van de app (zie screenshot). De nieuwe versie is voor Android en iOS.

Screenshot knop Multi-camerascherm

Heeft u vragen over deze nieuwe functie, neem dan gerust contact op met ons support team.

Firmware update
Naast deze prachtige nieuwe functie heeft Foscam op 2 januari 2020 firmware gereleased voor de 2MP camera's D2EP, R2M, FI9912P en FI9912EP. Na installatie van deze nieuwe firmware (2.x.2.48) kunnen nu ook 'rich media' pushberichten (real-time alarm pushmelding met real-time snapshots) worden verzonden, is de P2P-connectietijd ingekort en zijn enkele bugs opgelost. De firmware is te vinden op onze downloads pagina. U kunt de firmware ook via de app installeren.

Op 31 december 2019 stopt Foscam met DDNS

Door de lagere beveiligingsstatus van de DDNS technologie, is Foscam genoodzaakt vanaf 31 december 2019 te stoppen met deze toepassing. Camera’s kunnen dan niet langer gebruik maken van Foscam’s Dynamic Domain Name Service (DDNS) waardoor toegang op afstand via deze route niet meer mogelijk is. Klanten die geen gebruik maken van Foscam’s DDNS worden hier niet door geraakt.

Bij Foscam ligt de focus op beveiligingsproducten, veiligheid is het allerbelangrijkst. De DDNS technologie heeft een lager beveiligingsniveau dan toegang op afstand via P2P. Toegang op afstand via DDNS voldoet voor toekomstige ontwikkelingen niet langer aan de beveiligingseisen die Foscam stelt.

Lees daarom, als u op dit moment nog gebruik maakt van Foscam’s DDNS, vóór de einddatum de instructies op Foscam.nl om uw instellingen (als het van toepassing is) aan te passen.

Als u na het lezen van de instructies nog vragen heeft over het gebruik van DDNS in combinatie met uw camera of NVR, neem dan gerust contact op met ons support team.

Nieuwe firmware voor enkele 4MP camera's: Functies geoptimaliseerd

In de firmware voor de R4M, G4EP, G4P en FI9901EP v3 zijn onderstaande items verbeterd:

Firmware 2.x.2.43 (releasedatum 03-12-2019)
 • - P2P verbinding
 • - Snapshot
 • - Persoonsdetectie

Tevens zijn enkele bugs opgelost.

persoonsdetectie

De firmware is te vinden op onze downloads pagina. De update is voor recente modellen ook via de app te installeren, hoe dit in zijn werk gaat wordt in deze handleiding beschreven.

Artikelen 1 tot 10 van 28 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3