WiFi IP Camera

Wat is een wifi IP camera?

Een wifi camera is een camera die draadloos verbinding met het internet maakt. Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Een wifi IP camera kan dus draadloos (via wifi) verbinding maken met jouw computernetwerk.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 17

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 17

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoe installeer ik een wifi camera?

Zodra de camera via de voedingsadapter is aangesloten op het net om het van stroom te voorzien, start de wifi camera automatisch op. Installeren van een camera kan via wifi, maar wij raden aan om de camera eerst met een ethernetkabel aan te sluiten op je router. Nadat de installatie is voltooid en de camera verbinding heeft met je wifinetwerk, kun je de kabel loskoppelen. Het is belangrijk dat je de camera plaatst op een plek waar voldoende wifi bereik is.

 

De stappen die je moet doorlopen om je camera aan te sluiten, staan duidelijk omschreven in de handleiding die bij de camera is geleverd. Mocht je deze niet meer hebben dan kun je de handleiding downloaden op Foscam.nl

 

Hoe werkt een draadloze wifi camera?

Een camera op wifi onderscheidt zich van andere camera's door de internetverbinding. Een wifi camera maakt draadloos verbinding met jouw wifi netwerk. Dit in tegenstelling tot de bekabelde varianten. Je hebt dus minder kabels nodig en je hebt daardoor meer opties voor de plaatsing van je camera. De camera moet wel in de buurt van een stopcontact staan om het van stroom te voorzien.

 

Lees meer over de werking van een IP camera in de blog 'Hoe werkt een IP camera'.

 

Hoe veilig is een wifi camera?

Een wifi camera maakt gebruik van je eigen wifi netwerk. Alle communicatie over wifi met de app en VMS is encrypted. Bij installatie van een wifi camera is de gebruiker verplicht om een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Deze moet voldoen aan minimumeisen om het gebruik zo veilig mogelijk te maken. Zonder correct gebruik van gebruikersnaam en wachtwoord krijg je geen toegang tot de camera.

 

Wifi camera's voor buiten

Wifi camera's voor buiten zijn er in verschillende modellen en resoluties. Wifi camera's voor buiten zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, zoals zon, wind, regen, sneeuw, hagel enz. De ene camera is beter beschermd dan de andere. Bekijk de details in onze camera shop. Ook is het van belang dat het bereik van je wifi netwerk voor de buiten camera's voldoende is. Een gevelmuur kan bijvoorbeeld verstorend werken. Houd hier dus wel rekening mee voordat je een camera bevestigt aan een buitenmuur.

 

Wifi camera's voor binnen

Draadloze wifi camera's voor binnen zijn er in verschillende modellen en resoluties. Bekijk het overzicht van beschikbare modellen wifi camera’s voor binnen.

 

Voordelen wifi camera

  • Bij een wifi camera heb je minder kabels nodig
  • Meer keuze in het bepalen van de plaats waar je de camera met wifi neerzet
  • De draadloze IP camera's kun je makkelijk verplaatsen (mits er een stopcontact in de buurt is)
  • Er zijn zowel wifi camera's voor binnen als voor buiten

 

Losse wifi camera of wifi camera set?

Losse wifi camera's maken verbinding met jouw wifi netwerk. Bij een wifi camera set, bestaande uit een Netwerk Video Recorder (NVR) en een aantal wifi camera's, maken de camera's verbinding met de recorder. De beste beveiligings camera set voor buiten van Foscam beschikt over een NVR en 4 camera's. Dit is uit te breiden tot maximaal 8 camera's.

 

Soorten IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals: