Wat is starlight technologie

Het grootste voordeel van een camera met een starlight sensor ten opzichte van een gewone buitencamera is dat het heldere kleurenbeelden geeft bij vrijwel duisternis. Je ziet dus hoge kwaliteit afbeeldingen in kleur, ook in slecht verlichte gebieden en zonder dat je daarvoor gebruik hoeft te maken van de extra spotlights of IR-verlichting. 

 

De starlight technologie zorgt er dus voor dat ook in de duisternis goede kleurenafbeeldingen en video's gemaakt worden. Met de starlight camera kun je namelijk zelfs bij minimale verlichting iemand herkenbaar op beeld krijgen. Een starlight camera zorgt ervoor dat er in het donker veel meer details zichtbaar zijn en dat er met een zeer beperkte lichtbron nog kleurenbeeld kan worden gegeven. Je kunt dan zelfs de kleur van iemands haar of pet zien. Dit geeft sterker bewijsmateriaal en de kans is groter dat criminelen geïdentificeerd worden. 

 

Door de gevoeliger startlight sensor kun je met minder licht toch goede kleurenbeelden weergeven.

 

Voorbeelden van buiten beveiligingscamera's met starlight sensor zijn de Foscam G4C en de Foscam V4EC. Deze camera's hebben naast de starlight sensor extra spotlights die de omgeving verlichten om bijvoorbeeld onwelkome bezoekers af te schrikken en ze nemen video's op wanneer beweging wordt gedetecteerd. Uiteraard beschikken ze ook over IR-verlichting voor nachtzicht.

 

Starlight camera's maken gebruik van natuurlijk licht. De technologie is vernoemd naar de 'sterren', waarmee bedoeld wordt dat je zelfs bij alleen de natuurlijke verlichting van de sterren goede beelden kunt maken.

 

Voorbeeld

In onderstaand filmpje kun je duidelijk verschil zien tussen een starlight camera en een vergelijkbare camera in een omgeving waar vrijwel geen licht is. De 'gewone' camera links toont de beelden met en zonder IR verlichting. Rechts zie je de beelden van de starlight camera. Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.