Wat is Power over Ethernet?

2890 views  May 2, 2022

Power over Ethernet (PoE) is een standaard waarmee gelijktijdig data en stroom verzonden kan worden via één enkele netwerkkabel. Door deze standaard kunnen gebruikers apparaten inzetten op locaties zonder stopcontact. Hierdoor elimineert PoE de kosten van het installeren van extra elektrische bedrading wat vaak hoge kosten met zich meebrengt.

 

PoE-technologie verzendt 10/100/1000 Mbps aan data en 15W, 30W, 60W en tot 90W aan vermogen naar apparaten via Cat5e, Cat6, Cat6a. Cat7- en Cat8-ethernetkabels over een maximale afstand van 100 meter. De PoE-technologie is gebaseerd op de IEEE 802.3af-, 802.3at- en 802.3bt-standaarden die internationaal zijn vastgelegd en bepaalt hoe netwerkapparatuur moet werken om de samenwerking tussen apparaten te bevorderen.

 

Installatie met Power over Ethernet-technologie is snel en eenvoudig, vooral wanneer gebruik wordt gemaakt van de netwerkinfrastructuur die al aanwezig is. Installeer eenvoudig de PoE-switch (of injector) bij de router, sluit deze aan op de nieuwe of bestaande netwerkbekabeling en sluit een PoE apparaat, zoals een IP-Camera, aan op de netwerkkabel. Het apparaat zal automatisch gevoed worden en een data verbinding opbouwen via de Switch.

PoE

Op deze pagina vind je alle POE-producten die we beschikbaar hebben.