Wat kunnen Foscam camera's detecteren?

2439 views  January 23, 2023

Standaard beschikken Foscam-camera's over geluids- en bewegingsdetectie. Ook persoonsdetectie en in de nieuwste modellen voertuigdetectie is (gratis) inbegrepen bij de Foscam-camera's.

Beelden kun je opslaan op een Micro SD-kaart, NVR of FTP server. Wil je echter ook beelden opslaan in de cloud dan kun je één van nieuwe cloudabonnementen nemen. Dan beschik je tevens over de intelligente persoons-, voertuig-, pakket- en huisdierherkenning.


Persoondetectie: Met persoonsdetectie kan de camera onderscheid maken tussen personen en andere bewegende objecten. Vals alarm door bijvoorbeeld huisdieren, insecten of een robotstofzuiger worden eruit gefilterd. Bekijk de technische specificaties van de camera om te zien of deze over persoonsdetectie beschikt.

Geluidsdetectie: Als je geluidsdetectie inschakelt in je camera, wordt geluid rondom de camera gedetecteerd en alarmberichten worden naar de app gestuurd om je te informeren over abnormale situaties.

Bewegingsdetectie: Dit is het basis detectietype dat automatisch bewegende objecten detecteert en een alarm triggert. Wanneer beweging is gedetecteerd, stuurt de camera een alarm bericht via FTP of app. Standaard worden alle gebieden in het zicht van de camera gedekt in de app.
 

PIR detectie: PIR staat voor Passieve Infrarood Sensor. Een passieve infrarood sensor is een elektronische sensor die infrarood licht meet dat door objecten in het gezichtsveld wordt uitgestraald. Lees meer.

Bewegingsdetectie voor een specifieke zone: Foscam camera's hebben een 'bewegingsdetectie voor een specifieke zone' functie. Dit soort bewegingsdetectie focust op een specifiek gebied waar je in geïnteresseerd bent. Wanneer beweging is gedetecteerd in dit gebied, wordt meteen een alarmbericht gestuurd naar de app. Je kunt tot 3 gebieden instellen waar de camera op moet focussen voor bewegingsdetectie.

Je kunt bewegingsdetectie voor specifieke zones gebruiken om bijvoorbeeld bij beweging bij de deur een alert te krijgen, of als je kinderen veilig zijn thuisgekomen. Voor het gebruik van dit soort detectie moeten enkele instellingen in de camera worden aangepast. Daarna worden alarmberichten gestuurd naar de app.


Related Questions