Beveiligingscamera

Beveiligingscamera

Je huis of bedrijf beveiligen met camera's? Steeds meer mensen gaan aan de slag met beveiligingscamera's om overzicht over hun huis of terrein te krijgen of te houden.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-28 van 28

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-28 van 28

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is een beveiligingscamera?

Met een beveiligingscamera kun je op afstand je huis of bedrijfspand en/of -terrein bewaken. Uiteraard kun je ook binnenshuis camera's ophangen om je inboedel in de gaten te houden. Of je huisdier. De beelden die je maakt met deze camera's kun je op diverse manieren bewaren, terugspelen of opslaan.


Beveiligingscamera's zijn er in diverse uitvoeringen, al dan niet geschikt om buiten op te hangen. Ze zijn er met verschillende resoluties, lenzen, sensoren, gebruiksmogelijkheden enz. Bekijk ze per categorie via ons menu 'Categorieën'.

 

Waarom een beveiligingscamera?

Waarom zou je een beveiligingscamera aanschaffen? Als je de behoefte hebt om meer controle te hebben over je huis of bedrijf, meer zekerheid, kies dan voor één van de bewakingscamera's van Foscam. Tegenwoordig beschikken de Foscam beveiligingscamera's over (AI) persoonsdetectie en voertuigdetectie. Daarnaast zijn de meeste camera's SmartHome compatibel, je kunt ze dus ook besturen met behulp van stemcommando's in Google Assistent, Amazon Alexa, Homey en andere SmartHome apparaten.

 

Waar gebruik je een beveiligingscamera?

Beveiligingscamera's kun je zowel binnen als buiten plaatsen of ophangen. Wil je je terrein bewaken, kies dan voor een buiten IP camera. Gaat het echt om de inboedel, of andere zaken die je binnenshuis of in je bedrijfspand hebt staan, kies dan voor een binnen IP camera.


Foscam heeft camera's in diverse vormen (bullet, dome), met of zonder zoom, camera's die kunnen draaien en kantelen (Pan/Tilt), aan te sluiten via WiFi of Power over Ethernet. Ook zijn er complete camera beveiligings sets beschikbaar. Kortom, je kunt bij ons te kust en te keur.

 

Wat mag je filmen met een beveiligingscamera

Je mag alleen dat deel filmen dat nodig is om je huis te beveiligen, je eigen bezittingen. Je mag dus niet het huis of de tuin van de buren filmen. Je mag in principe ook niet de openbare weg filmen. Als je toch (een deel van) de openbare weg filmt omdat het echt niet anders kan, zorg er dan wel voor dat je de privacy van voorbijgangers zo min mogelijk schendt.


Maak kenbaar dat er een camera hangt, bijvoorbeeld met een waarschuwingsbord. Je mag dus niet stiekem andere mensen filmen, dat is verboden en strafbaar. Het doel is om je eigen bezit te beschermen!

 

Beveiligingscamera installeren

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.


In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de camera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze afdeling Support via ons contactformulier.

 

Beveiligingscamera kopen

Er zijn beveiligingscamera's die je ergens kunt neerzetten, maar ook camera's die je beter aan een muur of plafond kunt bevestigen. Bekijk zelf welk model het beste bij jouw situatie past.

 

Hieronder een overzicht van de belangrijkste categorieën camera's bij Foscam: