Wat is een PTZ camera

Wat is een PTZ camera

Een PTZ (Pan/Tilt/Zoom) camera kan draaien, kantelen en inzoomen op een gebeurtenis. De camera is te bedienen op afstand, via de app op je smartphone of software op je computer.

Draaien, kantelen, zoomen

De camera draait horizontaal en kantelt verticaal. Hierdoor kun je een veel groter deel van een ruimte bekijken en bewaken.

Daarnaast beschikken deze camera's over optische zoom. Met deze functie kun je inzoomen op personen of voorwerpen. Door in te zoomen met de optische zoom haal je het beeld dus dichterbij zonder verlies van kwaliteit.

 

Cruising of patrolling functie 

De Foscam PT camera's beschikken over een 'cruising' of 'patrolling' functie. Met deze functie kun je de camera, vanuit de app of VMS, beelden laten maken van vooraf ingestelde plekken (presets).

Camera's kunnen met vaste tussenposes van de ene preset naar de volgende 'cruisen'. De cruise-modus bij Foscam IP camera's wordt na 2 uur automatisch uitgeschakeld om de levensduur van de hardware te verlengen.

Specificaties en kenmerken PTZ camera

Alle kenmerken en specificaties van een Pan-Tilt-Zoom camera kun je vinden in onze Camera Shop. Onder de tab 'Details' kun je zien over welke kenmerken de camera beschikt. 

Onder de tab 'Technische specificaties' wordt onder meer de resolutie benoemd, of de camera beschikt over persoonsdetectie, of het werkt met Google Assistant of Alexa enz. Ook zie je of de camera 's-nachts gebruikt kan worden en zo ja, tot hoever de nachtzichtafstand is. Kortom, je vindt hier een compleet overzicht van de technische details van de camera.

Bedienen PTZ camera

Bedienen van de Pan-Tilt-Zoom camera's kan op de onderstaande manieren:

 

Foscam app

Je kunt de PTZ camera bedienen met de gratis Foscam app. In de app kun je bijvoorbeeld de pan en tilt instellingen van een camera aanpassen maar je kunt er ook mee inzoomen. Je kunt via de app beelden live bekijken of later terugkijken. 

 

Foscam VMS

Ook kun je gebruik maken van Foscam's Video Management Systeem (VMS). De VMS draait op een computer waarop je gemakkelijk video's kunt opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! In de VMS kun je ook de camera draaien, kantelen en je kunt inzoomen via de VMS.

 

Lees ook

Blog: Hoe werkt een IP camera?