Hoe kan ik een Foscam camera resetten?

13535 views  April 5, 2022

In dit artikel leggen we uit hoe een Foscam camera gereset kan worden. Het kan voorkomen dat de gebruiker zijn wachtwoord is vergeten en soms is het nodig om de instellingen van de camera te resetten en opnieuw op te starten. Met deze procedure wordt de camera teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Om een camera te resetten zoekt u de resetknop en houdt u deze ongeveer 30 seconden ingedrukt. Na deze periode zal de camera automatisch opnieuw opstarten en beginnen vanuit de fabrieksinstellingen. Bij sommige modellen is 10-15 seconden de resetknop ingedrukt houden voldoende. Als de camera aangeeft 'Reset succeeded' voordat de 30 seconden voorbij zijn, laat de knop dan los.

Na de reset is de gebruikersnaam 'admin' en er is geen wachtwoord (houdt het veld leeg). Na de eerste login wordt u verzocht een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Waar zit de resetknop?

  • Bij indoor PT camera's zit de resetknop aan de onderkant van de camera (in een klein gat) of aan de zijkant van de behuizing. Gebruik het uiteinde van een paperclip om de knop in te drukken

reset indoor PT

  • Bij indoor cube camera's zit de resetknop aan de achterkant

reset cube

  • Bij dome camera's zit de resetknop aan het einde van de kabel die achter uit de camera komt

reset dome

  • Bij buiten bullet camera's zit de resetknop eveneens aan het eind van de kabel die achter uit de camera komt

reset bullet camera

  • Buiten PT(Z) camera's hebben de resetknop ook aan het eind van de kabel die achter uit de camera komt zitten of aan de achterkant van de camera

reset outdoor PTreset outdoor PTZ

N.B. Als na 30 seconden de camera niet succesvol gereset is, probeer dan om de stroom uit en weer aan te zetten. Herhaal daarna het resetten door de knop 30 seconden ingedrukt te houden. Hierna moet het goed gaan. Heeft u toch nog vragen hierover, neem dan telefonisch contact op met onze afdeling support of vul het contactformulier is.

Specifieke modellen

Hoe kan ik de Foscam VD1, S41 of F41 resetten?


Related Questions