Alles wat je moet weten over slimme deurbellen

De voordelen van een slimme deurbel

  • De meeste slimme deurbellen werken met Google Assistant, Amazon Alexa, Homey en andere SmartHome apparaten, zo ook de slimme videodeurbel van Foscam;
  • Je kunt de beelden van je slimme deurbel lokaal opslaan op een micro SD-kaart, je kunt de beelden dus bewaren zonder abonnement;
  • Je kunt ook gebruik maken van diverse (betaalde) Cloudopslagopties voor opslag van je beelden;
  • Je kunt zien wie er aanbelt, ook als je niet thuis bent, via notificaties met live videobeeld;
  • Je kunt via de Foscam app praten met / luisteren naar de persoon die voor de deur staat;
  • Door de hoogte van een videodeurbel is altijd duidelijk te zien wie of wat de camera heeft gedetecteerd;
  • Het is een deurbel en beveiligingscamera in 1 apparaat;
  • Een slimme deurbel geeft je een veilig gevoel, je ziet snel of de persoon die voor de deur staat ongewenst is of niet;
  • Ook handig als je bijvoorbeeld ziek op bed ligt, je hoeft je bed niet uit om te zien wie er aanbelt;
  • Een videodeurbel van Foscam werkt op de standaard deurbelbedrading wat de installatie eenvoudig maakt.

 

Verschillende types slimme deurbellen

Er zijn verschillende types slimme deurbellen te koop. Bedraad, draadloos, op batterij, via Wifi of via Power over Ethernet. Bij Foscam is op dit moment de Foscam VD1 beschikbaar, een 4 Megapixel Dual-Band WiFi videodeurbel.

 

De draadloze slimme deurbel: gemak en veelzijdigheid

De Foscam VD1 is gemakkelijk te installeren en beschikt over de belangrijkste functies die je van een IP camera gewend bent. Je kunt communiceren via de app, de deurbel beschikt over voldoende nachtzicht, er zijn hulpstukken voor bevestiging beschikbaar, hij is SmartHome compatibel, kortom een veelzijdige toevoeging aan de beveiliging van je huis. Aanvullende accessoires (in sommige gevallen kan het handig zijn om deze er bij aan te schaffen) bij de slimme deurbel zijn een transformator en de Foscam VC1 deurbelgong. De VC1 kan tevens als WiFi-versterker gebruikt worden.

 

Privacy en juridische overwegingen bij slimme deurbellen

Hoe mag je een slimme deurbel gebruiken?

Voor de slimme deurbel gelden de reguliere privacyregels die voor alle beveiligingscamera's gelden. Je mag bijvoorbeeld niet de openbare weg filmen, je moet kenbaar maken dat er een camera hangt en je mag bijvoorbeeld alleen het deel filmen dat nodig is om je huis te beveiligen, dus alleen je eigen bezittingen.

 

De camerabeelden mag je binnen huiselijke kring bekijken. Als iemand (herkenbaar) gefilmd is, mag je deze beelden alleen publiceren als de gefilmde persoon hier toestemming voor geeft. Doe je dit zonder toestemming dan is er sprake van privacyschending.

 

Lees er alles over in onze blog 'Wat mag je filmen met een beveiligingscamera'.

 

Hoe selecteer en installeer je een slimme deurbel?

In de Foscam Camera Shop vind je de Foscam VD1 videodeurbel. Om je te helpen bij de installatie van deze slimme videodeurbel kun je gebruikmaken van onze installatiefilm. Op de productpagina van de Foscam VD1, onder het kopje 'Films', vind je nog meer handige instructiefimpjes.



Related Products