Heb ik internet nodig voor een IP camera?

Is internet noodzakelijk voor het gebruik van een IP camera?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Een IP camera kan ook zonder internet gebruikt worden. Zo kun je beelden bijvoorbeeld middels je router bekijken op je PC met behulp van Foscam VMS software. Of je kunt je camera op een recorder aansluiten en de beelden vervolgens op een monitor bekijken of terugkijken. 

Als je live wilt meekijken op bijvoorbeeld je smartphone dan is het wel noodzakelijk om de camera of recorder met het internet te verbinden. Met deze internetverbinding kun je toegang krijgen tot je thuisnetwerk en beelden live bekijken of terugkijken met behulp van een app of software voor je computer.Bij bepaalde camera's is voor specifieke features ook een internetverbinding nodig. Zo wordt persoonsdetectie bijvoorbeeld vaak in de cloud van Foscam berekend (de data).

Hoe ver mag mijn WiFi modem van mijn IP-camera verwijderd zijn?

Dat hangt af van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld het WiFi-bereik van je modem. Storingen, gebouwen, antenne(s), kwaliteit van de router, apparaten in het netwerk enz. kunnen allemaal invloed hebben op het bereik. Binnenshuis ondervindt men al gauw een hoop beperkingen. Storende elementen zijn bijvoorbeeld beton, muren, baksteen, glas, verwarmingselementen(reflectie) enz.

Een juiste centrale opstelling van de router is belangrijk en zal in de meeste gevallen ook de ideale oplossing zijn. Om de afstand van je camera tot je router/modem te bepalen is het dus van belang dat het signaal krachtig en stabiel is.

 

Kan ik een IP-camera aan mijn telefoon koppelen?

Dat kan zeker. Maak voor onze Foscam camera's gebruik van de gratis Foscam App. Deze is te vinden in de app store (voor iOS) en in de Play store (voor Android).

 

IP camera via internet bekijken op computer en laptop

Je kunt de beelden van je IP camera ook bekijken op je computer of laptop. Maak daarvoor gebruik van de gratis VMS software van Foscam. De Foscam VMS is beschikbaar voor Windows en Mac systemen. 

 

Hoe wordt een IP camera aangesloten?

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de camera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze afdeling Support via ons contactformulier.