Hoe werkt een IP camera?

IP camera's maken gebruik van het Internet Protocol. Dit houdt in dat je camerabeelden kunt streamen via het internet en dat je live kunt meekijken met wat er zoal gebeurt in en om het huis (of bedrijf). Beelden worden omgezet in digitale data en via internet verzonden. Vervolgens kun je de beelden overal ter wereld bekijken op je computer, tablet of smartphone.

 

Wat is een IP camera?

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Wil je meer weten over wat een IP camera is en wat hij allemaal kan, lees dan onze blog 'Wat is een IP camera'.

 

Hoe werkt een draadloze IP camera?

Een camera op wifi onderscheidt zich van andere camera's door de internetverbinding. Een wifi camera maakt draadloos verbinding met jouw wifi netwerk. Dit in tegenstelling tot de bekabelde varianten. Je hebt dus minder kabels nodig en je hebt daardoor meer opties voor de plaatsing van je camera. De camera moet wel in de buurt van een stopcontact staan om het van stroom te voorzien.

 

Hoe sluit ik een IP camera aan?

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de camera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze afdeling Support via ons contactformulier.

 

Hoe kan ik mijn IP camera via internet bekijken?

Met de Foscam VMS kun je beelden/video's makkelijk opslaan, vinden, bekijken en beheren op je PC of laptop. Alles handig op één plek! 

Ook kun je gebruikmaken van de Foscam app om de beelden te bekijken, beheren enz.

 

Handige IP camera tips

  1. Als je camera buiten hangt, kijk dan ook naar de IP certificering. Het is belangrijk dat de camera goed weerbestendig is en dus ook regen, wind, sneeuw of extreme hitte kan trotseren
  2. Beschikt je binnen IP camera over een 'privacy-cover'? Het is voor camera's op bepaalde plekken handig om te weten dat er een kap voor de lens geschoven kan worden
  3. Koppel je wifi IP camera aan je SmartHome apparaat en bedien de camera daarmee
  4. Heb je een Pan/tilt IP camera aangeschaft dan kun je in de meeste gevallen deze camera draaien en kantelen via de Foscam app. Heel handig als je even wilt 'rondkijken'