Soorten IP camera's

Soorten IP camera's

IP camera

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan een IP camera direct op jouw computernetwerk functioneren. Een IP camera wordt ook wel netwerkcamera genoemd. Aansluiten op het computernetwerk kan met een ethernetkabel of (afhankelijk van de camera) via wifi.


Hieronder zie je welke soorten er zijn:

Binnen IP camera

Binnen IP camera's zijn uitstekend in te zetten op een centrale, vaste plek in huis, zoals bijvoorbeeld de hal of keuken. Je zet de camera gewoon neer (of hangt hem op) op een specifieke plek die je wilt bewaken.

Bijvoorbeeld: Foscam R4M.

 

Blog: 'De beste Foscam binnencamera'

 

Buiten IP camera

De buiten IP camera's kunnen (zoals het woord al zegt) buiten opgehangen worden; ze zijn weerbestendig, gemaakt van degelijk materiaal. Ze zijn vooral handig om in de gaten te houden wat er zoal in en om je huis of bedrijf gebeurt. Er zijn buiten IP camera's in verschillende resoluties. Dit is afhankelijk van het gebruiksdoel, de klantwens enz. Maar we raden aan om minimaal een beeldsensor van 2 MegaPixel te gebruiken voor goede, scherpe beelden. Je hebt opvallende buiten IP camera's - voor een afschrikwekkend effect - en onopvallende IP camera's voor buiten, voor als je juist niet wilt dat mensen de camera zien.

Bijvoorbeeld: Foscam SD4.

 

Pan-Tilt IP camera

Een camera met Pan-Tilt kan op afstand draaien en kantelen. Met een Pan-Tilt camera kan je door de hele kamer kijken. PT camera's kunnen ook een buitenterrein monitoren. De camera wordt bediend met een app op een smartphone/tablet of via de software op een laptop of pc.

 

Bijvoorbeeld: Foscam D4Z.

 

WiFi IP camera

Een wifi IP camera is een camera die draadloos verbinding met het internet maakt. Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Een wifi IP camera kan dus draadloos (via wifi) verbinding maken met jouw computernetwerk.

 

Bijvoorbeeld: Foscam X5.

 

Dome camera

De letterlijke vertaling van dome is 'koepel'. Hiermee wordt de ronde, vaak plexiglazen behuizing bedoeld die om de lens van de camera zit en die er voor zorgt dat deze goed beschermd is tegen vandalisme en extreme weersomstandigheden. De algemene werking van een dome camera verschilt niet van andere modellen Foscam IP camera's. Alleen de vorm wijkt af.

 

Bijvoorbeeld: Foscam D2EP.

 

Zoom camera

Met optische zoom op de camera kunnen beelden dichterbij gehaald worden, zodat je een beter en groter beeld krijgt van je doel. De glaselementen in de lens verschuiven ten opzichte van elkaar als je het beeld vergroot of verkleint, je ziet dan ook dat de lens beweegt. Met een optische zoom verander je de brandpuntafstand en kun je de kijkhoek zowel vergroten als verkleinen. Door in te zoomen met de optische zoom haal je het beeld dus dichterbij zonder verlies van kwaliteit. 'Gezoomde' afbeeldingen hebben de maximale resolutie van de camera in tegenstelling tot een foto gemaakt met digitale zoom.

 

Bijvoorbeeld: Foscam SD2X.

 

IP camera met nachtzicht

Een IP camera met nachtzicht is een beveiligingscamera die vaak ook 's-nachts beelden kan maken, opnemen en opslaan. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Infraroodverlichting (IR). In de toekomst komen er camera's die gebruik maken van Starlight-technologie, waarbij de sensor dusdanig lichtgevoelig is dat infraroodverlichting (IR) niet meer nodig is.

 

Bijvoorbeeld: Foscam S41

 

Slimme deurbel

Met een videodeurbel kun je praten met en luisteren naar de persoon die voor je deur staat en aanbelt. Handig als je niet thuis bent, maar ook bijvoorbeeld 's-avonds, als je niemand meer verwacht, en niet zeker weet of je de deur wel wilt openen. Een videodeurbel is een slimme deurbel met camera, die je in staat stelt om via je smartphone of tablet te zien wie er aanbelt of aangebeld heeft.

 

Bijvoorbeeld: Foscam VD1.

 

IP camera sets

Een camera beveiligingsset bestaat uit een Netwerk Video Recorder (NVR) met 4 (of meer) IP beveiligingscamera's voor buiten. De camera's worden automatisch verbonden met de NVR wanneer je deze opstart. De recorder kun je aansluiten op een beheersysteem zoals de Foscam VMS om live mee te kijken met de beelden. Met een beveiligingssysteem heb je volledige bescherming in en rondom het huis. Je kunt zelf bepalen waar de camera's geplaatst worden.

 

Bijvoorbeeld: Foscam FN7108W-B4-1T.

 

In de blog 'De beste Foscam beveiligingscamera set voor buiten' lees je meer over het gebruik van een compleet beveiligingssysteem.