Wat is een draadloze beveiligingscamera voor buiten?

Beveiligingscamera's voor buiten zijn geschikt om buiten op te hangen en zijn weerbestendig. Met een draadloze buitencamera kun je jouw woning of bedrijf prima in de gaten houden en bovendien schrikt het ongewenst bezoek af. Een draadloze buitencamera is een camera die draadloos verbinding maakt met het internet, via wifi dus. Omdat de camera draadloos is, heb je geen netwerkkabels nodig en heb je dus meer opties voor de plaatsing van je camera. De camera moet wel in de buurt van een stopcontact zijn om het van stroom te voorzien. 

 

Hoe werkt een draadloze beveiligingscamera voor buiten?

Zodra de buiten IP camera draadloos verbinding heeft gemaakt met jouw netwerk kunnen beelden doorgestuurd worden naar jouw smartphone, tablet, pc of NVR-recorder. Jouw wifinetwerk moet wel voldoende signaal afgeven om deze verbinding tot stand te brengen en te houden. 

 

Beelden van de wifi buitencamera opslaan

Er zijn meerdere mogelijkheden om beelden die je wilt bewaren op te slaan. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een Micro SD-kaart om beelden op te nemen. De camera moet dan wel beschikken over een SD-kaartslot, die zijn niet op alle buiten beveiligingscamera's beschikbaar. Let op: Een SD-kaart heeft een maximum opslagcapaciteit, is de kaart vol dan worden de (oudste) beelden overschreven. Daarnaast kun je de beelden bewaren op een NVR (recorder), in de Cloud of via andere opslagmethoden zoals een NAS. 

 

Aansluiting draadloze camera voor buiten

Je sluit je draadloze buitencamera aan door verbinding te maken met jouw wifinetwerk. Volg de stappen die in de handleiding worden omschreven om dit te realiseren. Mocht je deze handleiding niet meer in je bezit hebben, dan kun je deze ook vinden op onze website, onder Downloads. Uiteraard heb je wel stroom nodig voor de camera. Het is dus handig als de camera in de buurt van een stroompunt komt te hangen, maar je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van een verlengkabel als het snoer van de voedingsadapter niet lang genoeg is.

 

Voordelen draadloze wifi camera voor buiten

  • Een groot voordeel van een draadloze wifi buitencamera is dat je minder kabels hoeft te trekken
  • Je hebt meer mogelijkheden om de camera te plaatsen
  • Een draadloze wifi camera stuurt beelden direct door naar je smartphone, tablet, pc of NVR

Lees ook onze algemene blog over de voor- en nadelen van een IP beveiligingscamera.

 

Soorten draadloze wifi camera's voor buiten

Er zijn verschillende modellen draadloze buitencamera's. Foscam heeft dome camera's, PT(Z) IP camera's, bullet camera's met en zonder spotlight en zelfs een variant die beschikt over twee schijnwerpers die aangaan als er iets ongewoons wordt gedetecteerd. Ook heeft Foscam complete beveiligingssets met camera's en een NVR. 

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een draadloze wifi camera voor buiten?

Dat is afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken. Wil je vooral nachtopnames maken, dan is het handig om een camera te kiezen die beschikt over uitstekend nachtzicht. De meeste camera's van Foscam beschikken over persoonsdetectie en kunnen ook aangesloten worden op Smarthome apparaten. Wil je de camera instellen met bewegingsdetectie zones of liever met een tijdschema, kijk daar dan naar als je de camera aanschaft. Ook is belangrijk om te weten of je via de app kunt praten met en luisteren naar de camera. Deze details worden allemaal beschreven in de specificaties van de camera's.

S41