WiFi IP Camera

Een wifi-camera is een camera die je eenvoudig en draadloos aansluit. De camera maakt draadloos verbinding met het internet. Omdat de camera draadloos is, heb je geen netwerkkabels nodig en heb je dus meer opties voor de plaatsing van je camera. De camera moet wel in de buurt van een stopcontact zijn om het van stroom te voorzien.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 13-22 van 22

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 13-22 van 22

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is een wifi IP camera?

Een wifi IP camera is een beveiligingscamera die gebruikmaakt van een draadloze netwerkverbinding (wifi) om gegevens te verzenden en ontvangen. Hierdoor kan de camera draadloos communiceren met andere apparaten op hetzelfde netwerk, zoals smartphones, tablets, computers, en in sommige gevallen een centraal bewakingssysteem. Het 'IP' in de naam staat voor 'Internet Protocol'. Dit betekent dat de camera gegevens kan versturen via het internet, waardoor je op afstand toegang hebt tot de beelden. Dit kan nuttig zijn voor beveiliging, bewaking van je eigendommen of om een oogje in het zeil te houden als je niet thuis bent.

 

Een wifi IP camera kan in verschillende omgevingen worden gebruikt, zoals thuis, op kantoor, in winkels of in andere commerciële ruimtes. Het feit dat deze camera draadloos is, maakt de installatie en plaatsing flexibeler dan bedrade camera's. Let wel op dat een betrouwbare wifi-verbinding van belang is om stabiele videostreaming te garanderen. Wil je meer weten over IP camera’s? Wij vertellen je graag wat een IP camera precies is.

 

Soorten IP camera's

Er zijn verschillende soorten wifi-camera's beschikbaar om aan diverse behoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar beveiliging voor binnen of buiten, er is een optie die bij jouw situatie past.

Wifi-camera's voor buiten

Wifi-camera's voor buiten zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zoals zon, wind, regen, sneeuw, hagel enzovoort. De ene camera is beter beschermd tegen deze omstandigheden dan de andere. Het is ook belangrijk om te zorgen dat het bereik van je wifi-netwerk voldoende is voor de buiten IP camera's. Soms kan een dikke muur bijvoorbeeld het signaal verzwakken. Denk hieraan voordat je de camera aan de buitenmuur bevestigt.

 

Wifi-camera's voor binnen

Draadloze wifi-camera's voor binnen zijn er in verschillende modellen en resoluties. Ze zijn ontworpen voor gebruik in huis of op kantoor. Zo kun je eenvoudig een oogje in het zeil houden, waar je ook bent. Bekijk alle binnen IP camera’s.

 

Losse wifi-camera of wifi-camera set?

Bij de keuze tussen een losse wifi-camera en een wifi-camera set zijn er enkele overwegingen. Losse wifi-camera's maken verbinding met jouw wifi-netwerk. Bij een wifi-camera set, bestaande uit een Netwerk Video Recorder (NVR) en een aantal wifi-camera's, maken de camera's verbinding met de recorder. Een set kan handig zijn als je meerdere punten wilt bewaken en als je wilt dat alle apparaten goed samenwerken. De beste beveiligings camera set voor buiten van Foscam beschikt over een NVR en 4 camera's. Dit is uit te breiden tot maximaal 8 camera's.

 

Voordelen wifi-camera

Wij hebben alle voordelen van een wifi IP camera voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten over een IP camera? Lees hier alles over de voor- en nadelen van IP camera’s.

  • Bij een wifi-camera heb je minder kabels nodig
  • Meer keuze in het bepalen van de plaats waar je de camera met wifi neerzet
  • De draadloze IP camera's kun je makkelijk verplaatsen (mits er een stopcontact in de buurt is)
  • Er zijn zowel wifi-camera's voor binnen als voor buiten

 

Hoe werkt een draadloze wifi-camera?

Een wifi-camera verschilt van andere camera's vanwege de internetverbinding. Deze camera maakt draadloos verbinding met je wifi-netwerk, in tegenstelling tot de bedrade varianten. Dit betekent dat je minder kabels nodig hebt en meer vrijheid hebt bij het plaatsen van de camera. Wel moet de camera in de buurt van een stopcontact staan om van stroom te worden voorzien. Lees meer over de werking van een IP camera in de blog 'Hoe werkt een IP camera'.

 

Hoe installeer ik een wifi-camera?

Zodra de voedingsadapter is aangesloten om de camera van stroom te voorzien, zal de wifi-camera automatisch opstarten. Hoewel het mogelijk is om de camera via wifi te installeren, adviseren wij om de camera eerst met een ethernetkabel aan te sluiten op je router. Nadat de installatie is voltooid en de camera verbinding heeft gemaakt met je wifi-netwerk, kun je de kabel loskoppelen. Het is belangrijk dat je de camera plaatst op een plek waar wifi-bereik voldoende is.

 

De specifieke stappen voor het aansluiten van je camera staan gedetailleerd beschreven in de handleiding die bij de camera is meegeleverd. Mocht je deze niet meer hebben dan kun je de handleiding downloaden op onze website.

 

Bekijk al onze IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals: