IP Camera met nachtzicht

Een IP camera met nachtzicht is een beveiligingscamera die ook 's-nachts beelden kan maken, opnemen en opslaan. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van aanvullende verlichting zoals Infrarood, spotlights of anders. Met een nachtzichtcamera heb je ook in het donker goed beeld, de verlichting zorgt er voor dat de gemaakte beelden van voldoende kwaliteit zijn.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-34 van 34

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-34 van 34

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoe werkt een IP camera met nachtzicht?

Als het 's-avonds donker wordt, kunnen camera’s geen goed beeld creëren door het beperkte licht wat binnenkomt bij de camera. De camera zal daardoor in veel gevallen aanvullende verlichting inschakelen om zo in de nacht of in het donker goed te kunnen waarnemen.

 

Meer over de algemene werking van een IP camera lees je in de blog 'Hoe werkt een IP camera'.

 

Waarom zijn zuivere beelden zo belangrijk?

Inbraken gebeuren vaak in het donker omdat de personen dan minder goed zichtbaar / herkenbaar zijn. Heb je nu een beveiligingscamera met nachtzicht, dan kun je, na aangifte, met gemaakte opnames naar de politie gaan. Zij kunnen dan met de beelden proberen de daders op te sporen. Er zijn wel restricties aan wat je wel en niet mag doen met de opnames. Lees hiervoor de blog 'Wat mag je filmen met een beveiligingscamera?'.

 

Zorg er voor dat de camera regelmatig wordt gereinigd zodat je beelden ook zuiver blijven.

 

Onze camera's met nachtzicht

Je kunt nachtzichtcamera's onderverdelen in 3 categorieën:

 

Foscam-camera's beschikken standaard over IR-verlichting. Je kunt dit allemaal terugvinden in de productbeschrijving van de camera en anders bij de technische specificaties.

N.B. Ook de meeste oudere modellen van Foscam, die je niet in het overzicht terugvindt omdat ze niet meer verkocht worden, hebben nachtzicht.

Daarnaast heeft Foscam momenteel enkele camera's met aanvullend wit licht (spotlights/floodlights). Deze worden geactiveerd bij beweging waardoor ze extra licht aan de omgeving toevoegen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Foscam S41 (hieronder afgebeeld), een 4MP Dual-Band Wifi Spotlight camera of de Foscam F41, een 4MP Dual-Band WiFi Floodlight camera met 2 extra schijnwerpers. Deze camera's hebben ingebouwde bewegingssensoren die aangaan als er beweging wordt gedetecteerd. Door de extra verlichting is het mogelijk om nachtzicht te krijgen met kleur. Deze verlichting is ook handmatig te activeren.


Starlightsensor

Camera's met een starlightsensor geven heldere kleurenbeelden, ook bij vrijwel duisternis. Je ziet dus hoge kwaliteit afbeeldingen in kleur, ook in slecht verlichte gebieden en zonder dat je daarvoor gebruik hoeft te maken van extra spotlights of IR-verlichting. Voorbeelden van een camera met starlightsensor zijn de Foscam G4C (WiFi) en V4EC (PoE).

 

Voordelen van nachtzicht?

  • Beter zicht in het donker door gebruik van aanvullende verlichting
  • Geen buitenverlichting nodig om te kunnen zien in het donker
  • Maak je gebruik van infrarood-verlichting: deze verlichting is niet opvallend omdat de LED's met het blote oog niet goed waarneembaar of helemaal niet zichtbaar zijn (gemaakte beelden zijn in zwart/wit)
  • Met aanvullende spotlights/floodlights/schijnwerpers is het mogelijk om ook 's-nachts kleurendetails zichtbaar in het camerabeeld te krijgen
  • Bij camera's met Starlightsensor heb je zelfs kleurenbeeld zonder aanvullende verlichting
  • 24/7 cameratoezicht

 

Let hier op bij de aanschaf van een nacht IP camera

Bekijk de specificaties van de camera om te kijken over welke aanvullende verlichting je camera beschikt. Controleer hoever het bereik moet zijn van nachtzicht en of dit volstaat op de locatie waar je de camera wilt gebruiken. Infrarood-verlichting kan reflecteren in ramen en andere reflecterende objecten zoals kentekenplaten of gelakte houtplaten.

Als je hierover nog vragen hebt neem dan contact op met onze hulplijn.

 

Wat voor andere soorten camera's zijn er?

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals: