Buiten IP camera

Wat is een IP camera voor buiten

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera die direct gekoppeld kan worden aan een netwerk (lokaal of internet). Dit kan met een ethernetkabel of (afhankelijk van de camera) via een draadloos netwerk. IP camera's werken onafhankelijk van een PC, hebben een eigen ingebouwde processor en kunnen worden benaderd via het netwerk door gebruik te maken van een internetbrowser. Hierdoor kan de camera op afstand bediend en geconfigureerd worden. Je kunt live meekijken met de beelden die worden gemaakt. Opgenomen beelden kun je uiteraard ook later terugkijken op een smartphone, tablet of computer.

 

De buiten IP camera's kunnen (zoals het woord al zegt) buiten opgehangen worden; ze zijn weerbestendig, gemaakt van degelijk materiaal. Ze zijn vooral handig om in de gaten te houden wat er zoal in en om je huis of bedrijf gebeurt. Er zijn buiten IP camera's in verschillende resoluties. Dit is afhankelijk van het gebruiksdoel, de klantwens enz. Maar we raden aan om minimaal een beeldsensor van 2 MegaPixel te gebruiken voor goede, scherpe beelden. Je hebt opvallende buiten IP camera's - voor een afschrikwekkend effect - en onopvallende IP camera's voor buiten, voor als je juist niet wilt dat mensen de camera zien.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 13-18 van 18

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Foscam E1 HD battery camera (set)
  € 309,95
 2. Foscam FI9912EP Full HD 2MP PoE IP camera
  As low as € 99,95
 3. Foscam FI9912P Full HD 2MP IP camera
  As low as € 99,95
 4. Foscam FI9928P 1080P PTZ Dome
  € 259,94
  Niet op voorraad
 5. Foscam G4EP PoE 4MP buitencamera
  As low as € 129,95
 6. Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera
  As low as € 129,95
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 13-18 van 18

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Populaire Foscam buiten IP camera's

Foscam heeft een aantal hele goede en handige buitencamera's. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en ideeën over wat deze outdoor camera moet kunnen en hoe die er uit moet zien. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van populaire buitencamera's. Daarnaast heeft Foscam ook complete beveiligingssets waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer goede buitencamera's. Lees er meer over in onze blog.

 

Vandalisme- en weerbestendige dome camera

Foscam D4Z, 4MP Dual Band WiFi PTZ camera met 4x optische zoom. Deze IP camera voor buiten met vandalismebestendige dome-cover beschikt net als de meest recente Foscam-modellen over persoonsdetectie en werkt met de meeste SmartHome apparaten. Deze buiten IP camera heeft een nachtzichtbereik tot 20 meter.

 

Spotlight camera voor buiten

De Foscam S41 is een buiten IP beveiligingscamera met spotlight. De spotlight van deze buiten IP camera verlicht de omgeving en neemt video's op als de bewegingssensor wordt getriggerd. Het verschil met een 'gewone' buitencamera is dat deze camera meer licht toevoegt aan foto's en video's en u heeft ook 's-nachts kleurenbeeld als de spotlights aan zijn.

 

PTZ buiten IP camera

Foscam SD2, 2MP Dual-Band WiFi Pan/Tilt/Zoom buiten beveiligingscamera. De Foscam SD2 IP camera voor buiten heeft 4x optische zoom en tot 50 meter nachtzicht. Ideaal voor de beveiliging in en om uw huis. De SD2 is er ook in een 4MP variant, Foscam SD4.

 

Welk IP adres gebruikt een buiten IP camera

Een IP camera heeft een eigen, uniek IP adres nodig om te kunnen communiceren met andere apparaten in het netwerk zoals uw computer, of een recorder voor opslag van de beelden. Een IP adres kan worden toegewezen door de server/router (dynamisch IP-adres) of handmatig ingesteld worden (statisch IP adres). Naast het unieke IP adres heeft de camera ook nog andere gegevens nodig, zoals het gateway adres. Deze instellingen zijn gelijk aan die van andere apparaten in het netwerk.

 

Hoe gebruik je een outdoor IP camera

Bedienen van de IP camera's voor buiten kan op de volgende manieren: 

Met de Foscam app

Je kunt de buiten IP camera bedienen met de gratis Foscam app. In de app kun je allerlei instellingen van de camera aanpassen. Je kunt beelden live bekijken of later terugkijken. Je kunt beelden van 4 camera's tegelijk bekijken in het multi-camerascherm. Ook kun je aangeven of je wel of niet gewaarschuwd wilt worden bij beweging of geluid. Kortom, genoeg mogelijkheden. En Foscam zorgt er altijd voor dat de app up-to-date is met de laatste software.

 

Met Foscam VMS

Ook kun je gebruik maken van Foscam's Video Management Systeem (VMS). De VMS draait op een computer waarop je gemakkelijk video's kunt opslaan, vinden, bekijken en beheren, alles op één plek! Er zijn diverse  opslagmethodes voor beelden die je wilt bewaren, zoals opslag op een NVR, SD-kaart* of in de Foscam Cloud.

* Als de camera deze optie biedt

remote

 

WiFi of PoE IP camera's voor buiten

WiFi IP camera voor buiten

Foscam heeft zowel draadloze als bekabelde buiten IP camera's. Als je geen kabels wilt trekken en het signaal van je WiFi is sterk genoeg, is een WiFi IP camera een mooie oplossing. Een WiFi camera maakt namelijk draadloos verbinding met je netwerk en stuurt beelden rechtstreeks via de WiFi verbinding naar je smartphone, tablet, pc of NVR. Je kunt dus altijd en overal beelden bekijken.

 

PoE buiten IP camera

Er zijn ook buiten IP camera's die gebruik maken van de PoE (Power over Ethernet) technologie. Met behulp van deze technologie kun je via de ethernetkabel de camera van stroom én data voorzien, je hebt maar één kabel nodig. Heel handig op plekken waar stroomvoorziening moeilijk haalbaar is omdat je geen extra voedingsadapter nodig hebt. 

 

Voorbeelden van Foscam PoE buiten IP camera's zijn:

D2EP

 

IP camera voor buiten aansluiten

Bij elke camera van Foscam zit een handige installatiehandleiding in de verpakking. Deze zijn meestal in het Engels, voor enkele modellen zijn ze ook beschikbaar in het Nederlands. De handleidingen zijn ook te vinden op onze website, in de categorie Downloads. Zoek het model dat je hebt aangeschaft en kijk in de map Handleidingen voor de instructie die je wilt downloaden.

 

In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je de buitencamera moet aansluiten. Dit gaat heel gemakkelijk, via Plug & Play. Als je de stappen volgt uit de handleiding, kan installatie bijna niet fout gaan. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze afdeling Support via ons contactformulier.

 

Het is ook goed om te weten op welke hoogte je het beste de buitencamera kunt ophangen. Hierover lees je meer in de blog: 'De beste hoogte voor een beveiligingscamera'.

 

Voordelen van een buiten IP camera

 • IP camera's worden op het computernetwerk aangesloten en zijn daardoor goed beheersbaar
 • Gemaakte beelden/opnames kun je makkelijk terugkijken, opslaan, verwijderen in de gratis Foscam app of op de pc/Mac
 • De beelden zijn digitaal en van goede kwaliteit. Foscam heeft modellen in meerdere resoluties
 • IP camera's zijn ook te gebruiken in combinatie met een NVR of NAS of andere opslagmethodes
 • Een buiten IP camera kan als 'losse' beveiligingscamera gebruikt worden (beelden kun je bekijken op je smartphone, tablet of computer) maar kan ook geïntegreerd worden in een netwerk

 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een buiten IP camera

Dat is uiteraard geheel afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken. Wil je de buiten IP camera op één bepaalde plek richten? Of wil je ook rond kunnen kijken vanaf de app of monitor (cruisen). Voor alles is wel een camera te vinden. Foscam heeft modellen die handmatig in een bepaalde positie gezet kunnen worden, maar ook modellen die kunnen draaien en kantelen (Pan/Tilt) via de app. 
 

 

Soorten IP camera's

Foscam beschikt over verschillende soorten camera's, zoals:

 

S41